Συμβουλές για πιο γευστικές γιορτινές σαλάτες!

Οι γιορτές πλησιάζουν και όλοι ανυπομονούν να μοιραστούν όμορφες στιγμές και γεύματα με τους αγαπημένους τους. Τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια άλλωστε είναι η καλύτερη αφορμή για να περάσουμε χρόνο με φίλους και συγγενείς και να απολαύσουμε ξεχωριστά πιάτα και γιορτινές συνταγές. Οι κλασικές συνταγές όπως η γαλοπούλα και το ψητό χοιρινό δεν λείπουν από κανένα τραπέζι αλλά δεν μας αφήνουν και πολλά περιθώρια για πειραματισμό. Οι σαλάτες από την άλλη μπορούν να κάνουν την διαφορά. Οι δροσερές σαλάτες που θα συνοδεύσουν τα κυρίως πιάτα μπορούν να δώσουν στο γιορτινό τραπέζι ποικιλία και χρώμα. Δοκιμάστε τις προτάσεις μας, που θα κάνουν κάθε γεύμα πιο απολαυστικό!
Συμβουλές

Για να μη «νερώσει» το ντρέσινγκ της σαλάτας μας, φροντίζουμε να στεγνώνουμε πολύ καλά μετά το πλύσιμο τις πρασινάδες που χρησιμοποιούμε: τις αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε καθαρές βαμβακερές πετσέτες ή χρησιμοποιούμε τους ειδικούς στεγνωτήρες σαλάτας που πωλούνται στα καταστήματα με αξεσουάρ κουζίνας και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Βάζουμε τα σαλατικά μας στο ειδικό καλάθι, κλείνουμε με το καπάκι, γυρνάμε τη λαβή και η φυγόκεντρος κάνει όλη τη δουλειά απομακρύνοντας το νερό.
Για να απομακρύνουμε τυχόν χώματα από σαλατικά, χόρτα και μυρωδικά, γεμίζουμε μια μεγάλη λεκάνη με νερό βρύσης, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας ξίδι και τα βυθίζουμε μέσα στο νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 5-10 λεπτά, οπότε τα χώματα θα κατακάτσουν στον πυθμένα της λεκάνης. Τα ξεπλένουμε καλά και, αν έχουν μείνει χώματα, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το νερό να είναι καθαρό και διαυγές.

https://www.kathimerini.gr/k/gastronomos/562172170/giortines-salates-17-apolaystikes-syntages/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ