Συνέντευξη : Αισιόδοξος ο Γιώργος Γκιώνης για τη τουριστική σεζόν που ξεκινά : “Τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες θα επαναλειτουργήσουν”

Και για τις εργασίες που ξεκίνησαν στη διώρυγα μας μίλησε , μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης σε τηλεφωνική συνέντευξη που είχαμε πριν από λίγο. Ο κος Γκιώνης ήταν παρών και στις δύο αυτοψίες που έγιναν στο κανάλι , πρόσφατα. Και σε αυτή που έκανε ο Υφυπουργός Νίκος Ταγαράς και στην χθεσινή  από τρεις Υφυπουργούς , μεταξύ αυτών και ο Χρίστος Δήμας.

Ερ: Μπορείτε να μας πείτε πώς πάνε οι εργασίες στη διώρυγα του Ισθμού;

Γκιώνης:  Χθες έγινε αυτοψία από τους κ. Δήμα, Χαρδαλιά και Καραγιάννη. Ήμουν παρών και είδα ότι οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα. Υπάρχουν συνεργεία και πολλά μηχανήματα. Στόχος είναι να αποκατασταθεί η διέλευση για τα σκάφη από το τέλος Ιουνίου όπου και θα δοθεί πάλι η διώρυγα στη ναυσιπλοΐα για τρεις μήνες. Τον χειμώνα θα κλείσει και πάλι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι όπου θα τελειώσουν οι εργασίες.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το Λουτράκι αφού και τα σκάφη που κάνουν tour τους τουρίστες μπορούν πάλι να πλεύσουν μέσα στη διώρυγα αλλά και σκάφη αναψυχής.με επισκέπτες για το Λουτράκι θα μπορούν να περάσουν.

Ερ: Υπήρχαν και κάποια σχέδια για την τουριστική ανάπτυξη του χώρου γύρω από τη γέφυρα.

Γκιώνης: Αυτό είναι έργο της Περιφέρειας αλλά ακόμη δεν έχει ξεκινήσει κάτι.

Ερ: Πώς βλέπετε τη φετινή τουριστική σαιζόν;

Γκιώνης: Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Περιμένουμε τις εξελίξεις με τον πόλεμο, όπως όλοι αλλά εδώ θέλω να τονίσω πως τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες θα επαναλειτουργήσουν φέτος και αυτό έχει τη σημασία τους για την τουριστική κίνηση στον Δήμο μας.

Ερ: Τι θα γίνει με τους Ρώσους τουρίστες;

Γκιώνης: Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλούς Ρώσους και Ουκρανούς. Κάποιοι από αυτούς είναι και ιδιοκτήτες σπιτιών στο Λουτράκι. Παρακολουθούμε κι εμείς τις εξελίξεις.

Ερ: Πότε ξεκινάει η διοργάνωση του πρωταθλήματος Μάι – Τάι;

Γκιώνης: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα διοργανώνεται από τον Δήμο μας τέλη Σεπτεμβρίου. Περιμένουμε 800-1000 αθλητές και πάνω από 1500 συνοδούς.

Ερ: Πριν από λίγο καιρό ένα παιδί χτύπησε και το ασθενοφόρο , σύμφωνα με μαρτυρίες, άργησε να έρθει  .Πώς το σχολιάζετε;

Γκιώνης: Κοιτάξτε , με τις κλήσεις του ΕΚΑΒ έχει πρόβλημα όλη η Κορινθία, όχι μόνο το Λουτράκι.  Εμείς έχουμε κάνει δωρεά ένα ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου και επανδρώνεται με οδηγούς του Δήμου, οι οποίοι όμως δεν προβλέπεται να εργάζονται Σαββατοκύριακο. Γι αυτό και δεν μπορούσε να πάει στο συγκεκριμένο περιστατικό. Αλλά δυστυχώς είναι κάτι που ξεφεύγει από τις αρμοδιότητες του Δήμου..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ