Συνέντευξη: Παναγιώτης Πιτσάκης : “Το εμβόλιο είναι μονόδρομος” – Πανέτοιμο το Επιμελητήριο για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

“Το εμβόλιο είναι μονόδρομος”. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας  κ. Παναγιώτης Πιτσάκης στην hmerisiakorinthou.gr.
Ο κ. Πιτσάκης είπε αυτό την επόμενη μέρα της ανακοίνωσης των νέων μέτρων για την πανδημία από την κυβέρνηση. Επίσης δήλωσε ότι εμπορικά ο νομός είναι σε καλύτερη μοίρα από πέρσι και ότι σε αυτό βοήθησε ότι είμαστε ένας χερσαίος προορισμός πολύ κοντά στην Αθήνα.
Δημοσιογράφος: Ποιο είναι το πρόγραμμα του Επιμελητηρίου για την ΔΕΘ;
Πιτσάκης: Στη ΔΕΘ θα έχει ένα περίπτερο η Περιφέρεια, το οποίο χωρίζεται στα πέντε, ένα κομμάτι για κάθε Επιμελητήριο της Πελοποννήσου. Εκεί εμείς θα εκθέσουμε προϊόντα διατροφικής σημασίας τα οποία είναι εξαγώγιμα. Δηλαδή, κρασί, λάδι, ελιές, σταφίδες, μαρμελάδες, μέλι, σαλιγγάρια και άλλα. Θα έχουμε μαζί μας περίπου 25-30 προϊόντα. Και έχουμε και άλλο ένα περίπτερο 30 τετραγωνικά, στο οποίο όποιος θέλει από το Νομό μας μπορεί να τοποθετήσει τα προϊόντα του.
Δημοσιογράφος: Το καλοκαίρι που πέρασε πως πήγε για την αγορά με τα μέτρα για την πανδημία;
Πιτσάκης: Κινούμαστε θετικά. Τα Σαββατοκύριακα ο Νομός γεμίζει. Τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά από όλους τους επαγγελματίες. Σίγουρα βοήθησε ότι είμαστε κοντά στην Αθήνα και δεν χρειάζεται κάποιος να πάρει πλοίο. Είμαστε καλύτερα από πέρσι σίγουρα.
Δημοσιογράφος: Πως σας φαίνονται τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση;
Πιτσάκης: Όπως φαίνεται δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός του εμβολιασμού. Από την άλλη μεριά αυτά τα μέτρα θα πλήξουν την αγορά, αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να δει κάποια αντισταθμιστικά μέτρα, ώστε να ανακουφίσει και  σε αυτή τη δυσκολία για τους επαγγελματίες. Αλλά το εμβόλιο είναι μονόδρομος.
Εμείς κάνουμε μία καμπάνια σε συνεργασία με κάποιους συλλόγους, μεταξύ αυτών και ο εμπορικός σύλλογος Αρχαίας Κορίνθου και με τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Φαρμακευτικό που θα προτρέπει τους πολίτες με αφίσες στα καταστήματα να εμβολιαστούν, ώστε να μπορούμε να μείνουμε ανοιχτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ