Συνέντευξη στην hmerisiakorinthou.gr – Αντιδήμαρχος Τιμολέων Πιέτρης: « Υπάρχει μακροπρόθεσμο σχέδιο για τον τουρισμό  στον Δήμο Κορινθίων»

 «Ξεκινήσαμε από την αρχή» τόνισε ο Αντιδήμαρχος  Τουρισμού και Εξυπηρέτησης του Πολίτη στον Δήμο Κορινθίων  κ. Τιμολέων Πιέτρης μιλώντας στην hmerisiakorinthou.gr  .

Ο κ. Πιέτρης σε συνέντευξη που μας παραχώρησε είπε πως το έργο  της Δημοτικής Αρχής σήμερα πια φαίνεται καθαρά και πως το κομμάτι του τουρισμού , που είναι ένα δύσκολο κομμάτι για κάθε Δήμο, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Ο Δήμος Κορινθίων προβλήθηκε πανελλαδικά πέρσι το καλοκαίρι σε μεγάλο βαθμό, χάρη στην κοινή  και επίμονη δουλειά και παρόλες τις δύσκολες συνθήκες, λόγω του κορωνοϊού.

Επίσης ο κος Πιέτρης μας είπε ότι πάρα πολλές Υπηρεσίες του Δήμου μπορούν πλέον να εξυπηρετούν τους πολίτες χωρίς τη φυσική παρουσία των πολιτών στο Δημαρχείο. Και αυτό έγινε πια επιτακτικό , εν μέσω πανδημίας.

 Δημοσιογράφος: Ποια βήματα έχουν γίνει  για την εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή δεδομένης και της πανδημίας;

Πιέτρης: Έχουμε δημιουργήσει το Mykep, το οποίο είναι μία εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να πραγματοποιήσουν τις περισσότερες υπηρεσίες των ΚΕΠ ηλεκτρονικά. Έτσι αποφεύγουμε τις «ουρές» και τον συνωστισμό. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους εργαζόμενους για τη συνεργασία τους. Μπορούν να βρουν όλοι τον σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του δήμου.

Επίσης έχει γίνει πλήρως ηλεκτρονικά όλη η διαδικασία που προηγείται του πολιτικού γάμου που είναι επίσης στην αρμοδιότητά μου. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κανονίσουν τα πάντα και να έχουν φυσική παρουσία στο Δημαρχείο μόνο τη μέρα του γάμου, κάτι που μας περνάει στην καινούρια ηλεκτρονική εποχή και που βέβαια εξυπηρετεί πολύ αυτή την εποχή με  την πανδημία.

Άλλη μία  υπηρεσία που έχει μεγάλη ζήτηση και είναι της αρμοδιότητάς μου, είναι η έκδοση βεβαίωσης  μόνιμης κατοικίας, η διαδικασία της οποίας γίνεται πια 100% ηλεκτρονικά.

Εκτός από αυτά και άλλες πολλές υπηρεσίες του Δήμου γίνονται πλέον ηλεκτρονικά.

Δημοσιογράφος: Ποιο είναι το σχέδιό σας για τον τουρισμό;

Πιέτρης:  Το περασμένο καλοκαίρι αποδείχτηκε το έργο μας. Ξεκινήσαμε από την αρχή. Ούτε ιστοσελίδα δεν υπήρχε. Και την πιο δύσκολη περίοδο που μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί κατέρρευσαν, ο Δήμος Κορινθίων ξεκίνησε και ξεκίνησε πολύ δυναμικά.

Φέτος βάλαμε τις βάσεις με τη δημιουργία της ιστοσελίδας www.visitcorinth.gr που είναι και στα αγγλικά και έχει πληροφορίες για όλο τον κόσμο.

Επίσης φτιάξαμε όλο το social media δίκτυο που στηρίζει την τουριστική προβολή του Δήμου μας. Πιστεύω ότι ο Δήμος μας είχε την πιο δυνατή διαφημιστική παρουσία σε μέσα εθνικής εμβέλειας την περασμένη χρονιά. Τον Αύγουστο δεν υπήρχε μέσον στη χώρα που δεν πρόβαλλε τα σποτάκια μας.

Επίσης βελτιώσαμε το παραλιακό μέτωπο, με την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στην παραλία Καλάμια, τους οποίους  θέλω και να τους συγχαρώ γιατί  έκαναν πολύ καλή δουλειά και έλυσαν διάφορα μικρά πρακτικά προβλήματα.

Ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα είναι η ένταξη στο δίκτυο της Unesco φέτος και είμαστε η μοναδική ελληνική πόλη που το κατάφερε αυτό. Θα κάνουμε μνημόνια συνεργασιών με άλλες πόλεις.

Όλα αυτά έγιναν σε έναν «νεκρό χρόνο»  λόγω πανδημίας. Όλα αυτά έγιναν με πολύ σκληρή δουλειά και δική μου προσωπική και του Δημάρχου και των εργαζομένων του Δήμου, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω και ιδιαίτερα την κ. Χριστοπούλου η οποία είναι υπεύθυνη τουρισμού για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον Υπουργό κ. Δήμα για τη βοήθεια του στην προβολή του Δήμου.

Αυτά μέχρι τώρα, αλλά υπάρχει και μακροπρόθεσμο σχέδιο για το που θα πάμε τον Δήμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ