Συνέντευξη στην hmerisiakorinthou.gr – Γρηγόρης Καρπούζης: “Τήρηση των μέτρων και εμβολιασμός. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε”

Τήρηση των μέτρων και εμβολιασμός. Αυτά είναι τα μόνα “όπλα” κατά της πανδημίας, δηλώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου, κ. Καρπούζης Γρηγόρης σε συνέντευξή του στην hmerisiakorinthou.gr. Ο κ. Καρπούζης μας είπε σήμερα το πρωϊ ότι η κατάσταση είναι δύσκολη αφού από όσους προσέρχονται για εξετάσεις στο νοσοκομείο, σχεδόν οι μισοί αποδεικνύεται ότι είναι θετικοί, τις τελευταίες ημέρες.

Δημοσιογράφος: Πόσοι ασθενείς με covid 19 νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Κορίνθου;
Καρπούζης: Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στους δύο ορόφους covid, στον τρίτο και στον τέταρτο 40 άτομα και 6 άτομα είναι στη ΜΕΘ.
Δημοσιογράφος: Υπάρχουν κάποιοι που είναι πλήρως εμβολιασμένοι;
Καρπούζης: Είναι ελάχιστοι και σίγουρα δεν είναι στη ΜΕΘ, αλλά σε κοινές κλίνες. Κανένας πλήρως εμβολιασμένος δεν έχει μπει στη ΜΕΘ. Εξάλλου αυτό είναι όλο το θέμα. Γι’ αυτό γίνονται τα εμβόλια, όχι για να μην νοσήσει απαραίτητα κάποιος, αλλά αν νοσήσει να μην είναι σοβαρά.
Δημοσιογράφος: Οι γιατροί, οι ειδικότητες των οποίων σχετίζονται με την πανδημία είναι αρκετοί στο νοσοκομείο;
Καρπούζης: Η αλήθεια είναι ότι για μερικές μέρες έχουμε πρόβλημα. Υπάρχει μία έλλειψη σε Πνευμονολόγους γιατί αυτός που έχουμε βγαίνει σε σύνταξη. Σύντομα όμως θα το λύσουμε.
Δημοσιογράφος: Μπορείτε να μας πείτε πόσοι έρχονται για εξετάσεις και βγαίνουν θετικοί, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες;
Καρπούζης: Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες τα θετικά αποτελέσματα είναι πάρα πολλά. Στα 73 τεστ μας βγήκαν 34 θετικά. Ο ποσοστό είναι τεράστιο. Σχεδόν τα μισά.
Δημοσιογράφος: Ο εμβολιασμός πως πάει;
Καρπούζης: Εκεί πάμε καλά. Γίνονται γύρω στα 500 εμβόλια την ημέρα. Μέχρι τον Σεπτέμβρη είχαμε 50-70. Η προσέλευση είναι μεγάλη. Η λύση είναι μόνο η τήρηση των μέτρων και ο εμβολιασμός. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ