Συνέντευξη στην hmerisiakorinthou.gr – Ν. Σταυρέλης: «Δεν υπάρχει καμία στρατηγική για την Δημοτική αγορά» – Γιατί φοβάται για  την  επάρκεια νερού το καλοκαίρι

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην hmerisiakorinthou.gr ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού, «Πνοή Δημιουργίας»  κ.  Νίκος Σταυρέλης, απάντησε σε ερωτήσεις μας για την καινούρια πλατεία στα Περιβολάκια,  τη δημοτική αγορά αλλά και για το νερό από τη Στυμφαλία. Για το τελευταίο μάλιστα ο κ. Σταυρέλης είπε ότι οι πηγές σήμερα είναι μειωμένες κατά 30%, οπότε Ιούλιο και  Αύγουστο με την καλοκαιρινή ανομβρία αλλά και την εκτίναξη των επισκεπτών μπορεί να έχουμε σοβαρά προβλήματα.

hmerisiakorinthou.gr: Ποια είναι η γνώμη σας για την παράδοση του έργου της κεντρικής πλατείας;

Σταυρέλης: Το έργο αυτό παραδόθηκε από τη σημερινή δημοτική Αρχή, ελλιπές. Δεν έγινε το τουριστικό περίπτερο, δεν μπήκαν οι πέργκολες, δεν μπήκαν οι αντεστραμμένες ομπρέλες και δεν  έγιναν οι πεζόδρομοι στην Ερμού και στην Κύπρου. Από εκεί και πέρα έπρεπε να παραδοθεί και συμφώνησα να παραδοθεί στην φάση που ήταν. Δεν μπορούσε να παραμένει εγκλωβισμένη η πόλη και για 80 μέτρα να διασχίζουμε 4 οικοδομικά τετράγωνα. Βέβαια οι παραλείψεις και οι κακοτεχνίες είναι αμέτρητες, τι να πρωτοπώ. Συντριβάνι, παγκάκια τσιμεντένια, κακοτεχνίες στα μάρμαρα και στις πλάκες, μέχρι και τα δέντρα.

hmerisiakorinthou.gr: Υπάρχει κάτι νεώτερο για την τύχη της Δημοτικής Αγοράς;

Σταυρέλης: Η Δημοτική Αγορά είναι μια παλιά ιστορία με ονοματεπώνυμο εγκατάλειψης από το 2009, επί Δημαρχίας Πνευματικού. Αποχώρησε, δεν έκανε τίποτα για το θέμα και εκεί ήταν που ζήτησα συγνώμη επειδή ακολουθούσα πιστά τη γραμμή της παράταξης τότε.

Και έρχεται σήμερα και ο κ. Νανόπουλος και ενώ έλεγε ότι θα φτιάξει τη δημοτική αγορά, θα τη συντηρήσει, θα την ανακαινίσει, θα την αναπλάσει, θα την εκσυγχρονίσει και δύο χρόνια μετά ως δημοτική Αρχή, δεν ξέρει τι θέλει. Τη μία λέει ότι θα πάει εκεί το Πανεπιστήμιο, την άλλη τις δομές Κοινότητας, την άλλη ότι θα πάνε οι Υπηρεσίες, ότι θα κάνει καταστήματα κάτω και πάνω Στέκι Πολιτισμού. Ακούς ό,τι  θέλεις. Δεν υπάρχει καμία στρατηγική και προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε στη Δημοτική Αγορά. Θα πρέπει να περιμένουμε τη δημοτική Αρχή Σταυρέλη!

hmerisiakorinthou.gr: Τα προγνωστικά λένε ότι το καλοκαίρι θα «βουλιάξουμε» από κόσμο. Γνωρίζετε αν οι ποσότητες νερού θα είναι επαρκείς;

Σταυρέλης: Αυτή τη στιγμή μαθαίνω ότι οι πηγές της Στυμφαλίας είναι μειωμένες σήμερα κατά 30%. Αν πάμε Ιούλιο – Αύγουστο, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα. Η δημοτική Αρχή θα πρέπει να δίνει το νερό μόνο για ύδρευση και όχι για άδρευση. Δηλαδή τα πάρκα της πόλης για παράδειγμα δεν θα πρέπει να ποτίζονται με αυτό το νερό αλλά από γεωτρήσεις. Το νερό στην πόλη της Κορίνθου και σε όλον τον Καποδιστριακό Δήμο είναι πόσιμο, ασφαλές και υγιεινό από τη Στυμφαλία. Σε κάποιες κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου έχει και νερό από γεωτρήσεις.

hmerisiakorinthou.gr: Μήπως ξέρουμε γιατί οι κοινότητες που έχουν  νερό από γεωτρήσεις ,  πληρώνουν το ίδιο τιμολόγιο με την πόλη της Κορίνθου;

Σταυρέλης: Όχι, δεν το γνωρίζω αλλά θα πρέπει η δημοτική Αρχή να διαχωρίσει και να καθορίσει διαφορετικό τιμολόγιο και σαφώς δεν το έχει κάνει.

hmerisiakorinthou.gr: Είστε ευχαριστημένος από τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας;

Σταυρέλης: Το δημοτικό συμβούλιο έχει υποβαθμιστεί αφού έχει πάρει τις αρμοδιότητες και τις έχει πάει στην οικονομική επιτροπή έτσι το δημοτικό συμβούλιο έχει γίνει διακοσμητικό όργανο πλέον.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ