Συνδέθηκε ο αγωγός ύδρευσης της δημοτικής ενότητας Άσσου – Λεχαίου, από την διαδρομή Σπαθοβούνι – Άσσος

Χθες  παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου  πραγματοποιήθηκε από τον εργολάβο η σύνδεση του αγωγού ύδρευσης της δημοτικής ενότητας Άσσου – Λεχαίου, από την διαδρομή Σπαθοβούνι – Άσσος. Όπως αναφέρει σήμερα ο δήμος: “Ο αγωγός λειτουργεί εναλλακτικά , με σημαντικά χαμηλότερο κόστος και υποστηρικτικά στην ύδρευση των τριών περιοχών αφού οι τρεις κοινότητες υδροδοτούνται ήδη  με νερό Στυμφαλίας.  Η σύνδεση έγινε σε πρώτη φάση με τον Άσσο, ακολουθούν τις επόμενες εβδομάδες το Λέχαιο και το Περιγιάλι.”

«Βρισκόμαστε σήμερα στον υδατόπυργο του Άσσου για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου της διαδικτύωσης και την σύνδεση του χωριού με τον αγωγό που έρχεται από το Σπαθοβούνι, ένα έργο που λειτουργεί ως εναλλακτική λύση ύδρευσης της δημοτικής ενότητας Άσσου – Λεχαίου. Ξεκινήσαμε πέρυσι τον Ιούλιο και σήμερα, 10 μήνες μετά συνδέουμε τις περιοχές με τον αγωγό. Πολλοί δεν  γνωρίζουν πως Άσσος , Λέχαιο και Περιγιάλι έχουν από τον Δεκέμβριο 2022 νερό Στυμφαλίας, από την διαδρομή  Κόρινθος – Άσσος δήλωσε από το σημείο ο Δήμαρχος σημειώνοντας: «Έχουμε επιλέξει ως δημοτική αρχή να μιλούμε με έργα. Και τα έργα μας, διαψεύδουν όλες τις αναφορές που επιχειρούν να υποσκάψουν και να υποβαθμίσουν τα όσα έχουμε επιτύχει. Οι πολίτες και βλέπουν και αναγνωρίζουν.»

«Το νερό είναι χλωριωμένο και πόσιμο. Ξεπεράσαμε όλες τις δυσκολίες και σήμερα υδροδοτούμε τον Άσσο με πόσιμο νερό Στυμφαλίας και από αυτήν την διαδρομή , ακολουθούν Λέχαιο και Περιγιάλι. Ήταν επιθυμία  και διεκδίκηση ετών για τους κατοίκους και την υλοποιούμε», τόνισε μεταξύ άλλων κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Ο προυπολογισμός του έργου είναι 7,2 εκ ευρώ περιλαμβάνει 47 χιλιόμετρα δικτύου και έχει ολοκληρωθεί το δύσκολο κομμάτι των μεγάλων αγωγών (ποσοστό 45%), σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν.

Παρών στην σύνδεση του αγωγού έδωσε  ο δημοτικός σύμβουλος, κάτοικος Άσσου, Ηλίας Μπουρσέ και ο αντιδημαρχος τεχνικων Υπηρεσιών Γ.Πούρος .

(Περισσότερες δηλώσεις σε επόμενη ανάρτησή)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ