Συνεχίζει να καίει δάση και να κυκλώνει οικισμούς η φωτιά στην βόρεια Εύβοια

Η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει για μια ακόμη μέρα την βόρεια Εύβοια, που μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν μια πανέμορφη περιοχή, γεμάτη πράσινο.

Η εικόνα είναι εφιαλτική και το ίδιο σκληρή. Οι πυρκαγιές  έχουν ζώσει δεκάδες οικισμούς που εκκενώνονται ο ένας μετά τον άλλο . Τώρα βρίσκεται στο χωριό Ελληνικά. Πυροσβέστες και κάτοικοι, όσοι έχουν απομείνει εκεί μετά την εκκένωση του,  προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν. Άν η φωτιά τους απειλείσει τότε θα φύγουν με πλοία από την παραλία του Αγίου Νικολάου. Στα Βασιλικά η φωτιά μπήκε μέσα στην πόλη, καθώς οι τεράστιες φλόγες και το θερμικό φορτίο εμπόδισαν τα πυροσβεστικά οχήματα που ήταν παραταγμένα από το απόγευμα να τη σταματήσουν.

Εν τω μεταξύ μεγαλύτερο από 6 χλμ είναι το μέτωπο που φτάνει στη γραμμή Γαλατσώνα – Γερακίου – Γούβες και έχει πλησιάσει περισσότερο στο χωριό Γούβες καίγοντας πευκόφυτη περιοχή. Πρόκειται για μέτωπο που έφυγε από το χωριό Αγδίνες και κινήθηκε βόρεια. Άλλο ένα μέτωπο κινείται προς την ίδια κατεύθυνση από το χωριό Μηλιά από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Είναι όμως και άλλα πολλά μέτωπα πυο είναι ενεργά και συνεχίζουν την πορεία τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ