Σωτήρης Τσιόδρας: «Η προσπάθεια για την ανάπτυξη εμβολίου έχει πολλά εμπόδια αλλά θα «περπατήσει».Περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα»

Για αυτό που θέλουν να μάθουν όλοι οι άνθρωποι παγκοσμίως , δηλαδή τι γίνεται με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, μίλησε σήμερα το πρωϊ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης για το νέο lockdown στη χώρα μας από το Σάββατο και μέχρι τέλος του μήνα.

Ο κος Τσιόδρας έκανε αναλυτική παρουσίαση για την φάση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα εμβόλια. Ο καθηγητής ανέφερε πως τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια μέχρι στιγμής είναι τρία για τα οποία περιμένουμε αποτελέσματα προς το τέλος του μήνα. Όπως είπε: «Όσα μελετούν τη φάση 3 έχουν καλά αποτέλεσμα στις προηγούμενες φάσεις, οπότε είμαστε αισιόδοξοι».

Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε πως υπάρχει ένα πλάνο στην Ελλάδα για τον καταμερισμό των εμβολίων, το οποίο έχει πολλές παραμέτρους και  θα ακολουθήσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

«Θα υπάρχει ιεράρχηση για την κατανομή εμβολίων, καθώς δεν θα είναι όλη η ποσότητα άμεσα διαθέσιμη», ανέφερε ο καθηγητής ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει ενημέρωση ώστε η κοινή προμήθεια να γίνει ταυτόχρονα και ισόνομα σε όλη την Ευρώπη.

«Η προσπάθεια για την ανάπτυξη εμβολίου έχει πολλά εμπόδια αλλά θα «περπατήσει». Περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα», είπε ο κ. Τσιόδρας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ