Τέρμα η ταλαιπωρία : Αποκτήστε Α.Φ.Μ ψηφιακά μέσω της Υπηρεσίας myAADE Live

Οι πολίτες μπορούν να αποκτήσουν ΑΦΜ ψηφιακά πια και μάλιστα  σε λίγα λεπτά, μέσω τηλεδιάσκεψης και για την ακρίβεια, μέσω της Υπηρεσίας myAADE Live. Ο φορολογούμενος, από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, μπορεί πλέον να αποκτήσει ΑΦΜ και Κλειδάριθμο και να ξεκινήσει να συναλλάσσεται με την ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τις ψηφιακές υπηρεσίες της.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τα εξής απλά βήματα:

– Είσοδος στην υπηρεσία μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (myaadelive.gov.gr)

– Εφόσον επιθυμείτε να κλείσετε ψηφιακό ραντεβού για τις υπηρεσίες «Απόδοση ΑΦΜ και Κλειδαρίθμου Φυσικού Προσώπου» και «Απόδοση ΑΦΜ Φυσικού Προσώπου» θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσετε και υποβάλλετε τη σχετική ψηφιακή αίτηση που θα βρείτε στη φόρμα επιλογής της υπηρεσίας.

– Συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων στην ψηφιακή αίτηση Απόκτησης ΑΦΜ και λήψη αριθμού καταχώρησης

– Συμπληρώνετε τα πεδία της ψηφιακής αίτησης απόκτησης ΑΦΜ επιλέγοντας κάθε φορά το πλήκτρο «Επόμενο» για να μεταβείτε στις επόμενες καρτέλες.

– Επισυνάπτετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά επιλέγοντας «Επιλογή Αρχείων».

– Δήλωση Συμφωνίας και Υποβολή της αίτησης

Η παρούσα αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986. Εφόσον συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα τσεκάρετε το αντίστοιχο πεδίο και επιλέγετε «Υποβολή».

– Αφού υποβληθεί η αίτηση λαμβάνετε κωδικό υποβολής και επιστρέφετε αυτόματα στο περιβάλλον της φόρμας κράτησης του ψηφιακού ραντεβού. Τον συγκεκριμένο κωδικό θα πρέπει να τον καταχωρήσετε στη φόρμα κράτησης του ψηφιακού ραντεβού και μόνο τότε το σύστημα θα σας επιτρέψει να κάνετε την κράτηση.

– Αυτόματα η επιβεβαίωση της κράτησης αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, όπου μπορείτε να ελέγξετε την ημερομηνία και ώρα του ψηφιακού ραντεβού σας καθώς και να διαχειριστείτε την κράτησή σας σε περίπτωση κάποιας αλλαγής

– Την ημέρα και ώρα του προγραμματισμένου ψηφιακού ραντεβού θα επιλέξετε «Συμμετοχή στη συνάντηση» όπως εμφανίζεται στο μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο επιβεβαιώνει την κράτησή σας. Απαραίτητη είναι η σύνδεσή σας στο προγραμματισμένο ραντεβού, εντός των πρώτων πέντε (5) λεπτών προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξυπηρέτησή σας στον προβλεπόμενο χρόνο.

– Άμεσα μεταφέρεστε στο περιβάλλον της σύσκεψης με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ. Πριν επιλέξετε «Συμμετοχή τώρα» ελέγξτε την κάμερα και το μικρόφωνό σας ώστε να είναι ενεργοποιημένα

Για να κλείσετε ραντεβού  θα χρειαστεί να καταχωρίσετε:

Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο,  την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email), τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνο, τον Αριθμό Ταυτότητας ή Διαβατηρίου,  τον κωδικό ηλεκτρονικής υποβολής της ψηφιακής αίτησης απόκτησης ΑΦΜ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ