Τίμησαν τον Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Νικήτα Σταματελόπουλο ή ΝΙΚΗΤΑΡΑ

Η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου και η Δημοτική Αρχή Κορινθίων  τίμησαν τον ΉΡΩΑ της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Νικήτα στο Χιλιομόδι.

Ο Νικήτας Σταματελόπουλος, γνωστότερος ως Νικηταράς ο Τουρκοφάγος ήταν  οπλαρχηγός και ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης. Γεννήθηκε το 1787.

Στην εκδήλωση τιμής ( στη φωτογραφία) ο Βουλευτής Νίκος Ταγαράς ,ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

«Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ», ήταν το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη.

Αναφέρουμε ελάχιστα από την πολύ σπουδαία δράση του:  Με την έκρηξη της Επανάστασης, πήρε μέρος στην πρώτη μάχη  που δόθηκε στο Βαλτέτσι της Αρκαδίας στις  24 Απριλίου 1821 (είχε προηγηθεί μια συμπλοκή στο Λεβίδι ) Μετέπειτα, στη  μάχη των Δολιανών , ο Νικηταράς που κρατούσε με 450 άντρες τα  Άνω Δολιανά , κατάφερε να αποκρούσει χιλιάδες Τούρκους  που επιτίθενται με πυροβολικό. Επειδή έπεσαν πολλοί Τούρκοι από το χέρι του εκείνη την ημέρα, οι άντρες του τον ονόμασαν Τουρκοφάγο. Διακρίθηκε και στις μάχες που ακολούθησαν, όπου συνεργάστηκε με το θείο του, κυρίως δε στην πολιορκία και την άλωση της Τριπολιτσάς και σε άλλες μάχες στην Στερεά Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ