Τί ακριβώς περιλαμβάνει το έργο που προβλέπει αναβάθμιση του φωτισμού στους δρόμους του δήμου Κορινθίων;

φωτο αρχείου

Την περασμένη Παρασκευή υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας  η σύμβαση για το έργο  που αφορά  την αναβάθμιση του οδοφωτισμού στον Δήμο Κορινθίων.

«Προσφέρει 70% μείωση κατανάλωσης ενέργειας και καλύτερης ποιότητας φωτισμό χωρίς ο δήμος να επενδύει ούτε ένα ευρώ, πληρώνοντας λιγότερα χρήματα απ’ ότι πληρώνει σήμερα», όπως τονίζει ο δήμος. Και συμπληρώνει: «Η σύμβαση στοχεύει στην προσαρμογή του επιπέδου φωτισμού και στην εξοικονόμηση ενέργειας καθώς το ζήτημα αυτό καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη. Η προσφερόμενη εξοικονόμηση ενέργειας από την ανάδοχο κοινοπραξία αγγίζει το 70% και το έργο αφορά στην εγκατάσταση για 1 έτος και στην λειτουργία και συντήρηση για 12 χρόνια του απαραίτητου εξοπλισμού του συστήματος ηλεκτροφωτισμού.»

Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν :

  • Την προμήθεια και εγκατάσταση 21.299 νέων λαμπτήρων/φωτιστικών/προβολέων σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED, σε υφιστάμενους φωτιστικούς ιστούς που ανήκουν στο Δήμο Κορινθίων.
  • Τη λειτουργία «Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας»:
  1. a) σε επίπεδο κόμβου (Pillar), για 20.299 Φωτιστικά Σώματα/Λαμπτήρες/Προβολείς στο Σύστημα Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων
  2. b) σε επίπεδο Φωτιστικού Σώματος, για 1.000 φωτιστικά σώματα που θα εγκατασταθούν πιλοτικά σε δρόμους του Δήμου και θα συνοδεύονται από 1.000 ασύρματους ελεγκτές.
  • Σύστημα περιοδικής και επεμβατικής συντήρησης μέσω Η/Υ (μεθοδολογία καταγραφής βλαβών, ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης, reporting, παρακολούθηση).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ