Τί ανέφερε στον χαιρετισμό του για το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κορινθίων ο Υφυπουργός Νίκος Ταγαράς

Στον χαιρετισμό του για τα εγκαίνια ΚΕΠ Υγείας Δήμου Κορινθίων, που έγιναν χθες το βράδυ, στα οποία δεν μπόρεσε να παραστεί, λόγω της παρουσίας του σε άλλη εκδήλωση, ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς ανέφερε:
“Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητοί συνδημότες,
Κάθε πρωτοβουλία για την ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην αποτελεσματική πρόληψη ασθενειών πρέπει να χαιρετίζεται με αισιοδοξία και ελπίδα. Πολλώ δε μάλλον, όταν η πρωτοβουλία αφορά στην πρόληψη νοσημάτων και ασθενειών που έχει αποδειχθεί βάσει μελετών πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων είναι αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.
Το ΚΕΠ Υγείας αποτελεί μια καινοτομία της ελληνικής Αυτοδιοίκησης, μέσω του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που στόχο έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών και των αναγκών Υγείας τους, μέσω της διασύνδεσης των ΟΤΑ, της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών επαγγελματιών Υγείας. Πρόκειται για μια σχέση συνεργασίας με τον πολίτη – δημότη στο επίκεντρο.
Δυστυχώς, δεν κατάφερα να βρίσκομαι κοντά σας σήμερα, καθ’ ότι έχω την τιμή της εκπροσώπησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε έτερη εκδήλωση που λαμβάνει χώρα την ίδια ώρα. Θέλω, όμως, να συγχαρώ τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και τον Δήμο Κορινθίων για την ένταξή του στο δίκτυο αυτό Υγείας που αριθμεί πάνω από 150 Δήμους της Ελλάδας. Με την δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου, θα μπορεί ο Δήμος Κορινθίων να προσφέρει στους δημότες του τη δυνατότητα να προλάβουν νοσήματα προτού να χρειαστεί η ιατρική αντιμετώπισή τους σε επίπεδο θεραπείας. Αυτή είναι άλλωστε και η μεγάλη αξία της πρόληψης και είμαι αισιόδοξος ότι ως δημοτική δομή θα συμβάλλει, ώστε όλοι μαζί να προλάβουμε ασθένειες και να διασφαλίσουμε μια καλύτερη δημόσια Υγεία για τους συμπολίτες μας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ