Τί απαντά ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης σε όσους διαμαρτύρονται για το μη άνοιγμα του λιανεμπορίου

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση σχετικά με την απόφασή της να μην ανοίξει το λιανεμπόριο τις γιορτές, ο αρμόδιος Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους παρέμειναν κλειστά τα καταστήματα.

Όπως εξήγησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «η απόφαση αυτή για  παράδοση εκτός καταστήματος, πάρθηκε ύστερα από ενδελεχή συζήτηση με την ειδική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα οι αλγόριθμοι που παρουσιάστηκαν, έδειξαν ότι αν ανοίξει το λιανεμπόριο κανονικά τότε έως τις 21 Ιανουαρίου θα είχαμε ανεξέλεγκτη πανδημία και θα θρηνούσαμε πολλαπλάσια των σημερινών θύματα, ίσως οι θάνατοι να ξεπερνούσαν τους 1.000», όπως είπε ο Υπουργός.

Παρότι, ο ίδιος  ήθελε αρχικά να ανοίξει το λιανεμπόριο και να κινηθεί η αγορά, μπροστά σε έναν τέτοιον κίνδυνο, υπήρξε προβληματισμός.

Σκοπός είναι να μην υπάρξει κινητικότητα και όχι το αν θα τηρούνται τα μέτρα στα καταστήματα.

Παράλληλα, ο υπουργός απηύθυνε κάλεσμα στους εμπορικούς συλλόγους αν έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για το άνοιγμα της αγοράς, με χαρά να τις ακούσει.

Ξεκαθάρισε, ότι θα υπάρξει πρόβλεψη κρατικής ενίσχυσης στις επιχειρήσεις είτε παραμένουν κλειστές είτε λειτουργούν μέσω του clickaway, λέγοντας: «Θα υπάρξει κι άλλη πρόβλεψη, βλέπουμε πώς μπορεί να αυξηθεί το ποσό».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ