Τί δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής για την καταστροφική φωτιά στα Βίλλια

Στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από την Δευτέρα στα Βίλλια και συνεχίζει  να καίει τα δάση της Δυτικής Αττικής βρίσκεται και συμβάλλει με κάθε δυνατό μέσο στις επιχειρήσεις που συντονίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.
Με εντολές του Περιφερειάρχη Αττικής που έχει βρεθεί στο συντονισμό στα μέτωπα των Βιλλίων, η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει εξ αρχής στις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υδροφόρες, μηχανήματα βαρέος τύπου και οτιδήποτε χρειάζεται.
«Το 1/3 της Δυτικής Αττικής είναι δάσος.
Είχαμε τα πιο παρθένα δάση της Αττικής, ήταν και τα τελευταία»
Ο Αντιπεριφερειάρχης κος Κοσμόπουλος βρίσκεται καθ’ όλη την εξέλιξη της πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία όπου χρειάζεται. Χαρακτηριστικά στην ραδιοφωνική εκπομπή της Χριστίνας Βίδου στο ΣΚΑΪ, την Τρίτη 17 Αυγούστου μίλησε για όσα διαδραματίζονται στα Βίλλια:
«Είναι δύσκολες οι περιοχές δυσπρόσιτες, είναι δύσκολο να συντονιστούν τα επίγεια μέσα. Το μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο με μέτωπα που κατευθύνονται προς διάφορα σημεία. Η πυροσβεστική συντονίζει όλες τις πυρκαγιές και δεν μπορώ να κρίνω τις αποφάσεις που λαμβάνονται για όλες τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, παρά αυτό που βλέπω στην περιοχή μας
Από τη στιγμή που υπήρχε κι άλλη πυρκαγιά στην Αττική ήταν δύσκολο να έρθουν εδώ πολλά μέσα. Αφού «έκοψε»η άλλη πυρκαγιά, στην Κερατέα στην Ανατολική Αττική, ήρθαν κι άλλα μέσα. Η φωτιά όμως είχε πάρει τέτοια έκταση, ήταν τόσο πυκνό το δάσος και σήμερα (Τρίτη) κάνουν τόσες ρίψεις και η φωτιά δεν μαζεύεται. Τα ρωσικά αεροσκάφη συμμετείχαν από τη δεύτερη μέρα των πυρκαγιών αλλά μιλάμε για ένα δαχτυλίδι από μέτωπα που ανοίγει σε άλλα σημεία περισσότερο, σε άλλα λιγότερα, ανάλογα με το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής.
Την νύχτα έκαιγε η κορυφογραμμή που φαίνεται από τα Μέγαρα. Η κοιλάδα είναι καμμένη. Ό, τι δε φαίνεται πίσω από τα βουνά είναι καμμένα. Υπάρχει το μέτωπο που πηγαίνει προς Ψάθα και το μέτωπο προς Παλαιοκούντουρα.
Αν ανοίξουμε τον χάρτη της περιοχής καταλαβαίνουμε ότι είναι το 1/3 της Δυτικής Αττικής που είναι δάσος. Γιατί πολλές φορές τη Δυτική Αττική την έχουμε ταυτίσει με τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Είχαμε τα πιο παρθένα δάση της Αττικής, ήταν και τα τελευταία. Γίνεται μεγάλος αγώνας και με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη παρέχουμε ό, τι χρειαστεί το πυροσβεστικό σώμα. Έχουμε διαθέσει 36 υδροφόρες και μηχανήματα βαρέος τύπου. Είναι στη διάθεση της πυροσβεστικής υπηρεσίας προσπαθούν και οι υπάλληλοι της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας.
Έχουν έρθει πολλά οχήματα και οι πυροσβέστες από την Πολωνία και θέλω να τους ευχαριστήσω. Επίσης, τους εθελοντές που δίνουν αγώνες με την καρδιά και την ψυχή τους να μην μπει η φωτιά στους οικισμούς.
Έχουν δοθεί μεγάλες μάχες γιατί είναι ο τόπος μας.
Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για στρέμματα γιατί είναι κομμάτι της ψυχής μας. Το έχουμε ζήσει αυτό το μέρος.
Είναι η ψυχή μας, δεν είναι κάποια στρέμματα που κάηκαν είναι πληγή είναι οικολογική καταστροφή».
Μπορεί να είναι εικόνα στέκεται, φωτιά και εξωτερικοί χώροι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ