Τί δήλωσε ο Βουλευτής Κώστας Κόλλιας για το νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Στην Ολομέλεια της Βουλής  συζητήθηκε χθες το Ν/Σ του Υπουργείου Υγείας, με τίτλο : «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας».

“Για τις ουσιαστικές, στοχευμένες παρεμβάσεις στο ισχύον δημόσιο σύστημα Υγείας καθώς και τους στόχους που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο” έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, Βουλευτής του νομού μας, αναφερόμενος στις βασικότερες ρυθμίσεις που το απαρτίζουν.

Ειδικότερα, σχετικά με το θέμα, ο Βουλευτής  δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Εισήχθη σήμερα προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας, που αφορά στη δευτεροβάθμια περίθαλψη, την ιατρική εκπαίδευση και ορισμένες άλλες θεματικές, αρμοδιότητας του εν λόγω Υπουργείου.

Οφείλω να δηλώσω ότι πρόκειται για ένα πολυαναμενόμενο νομοθέτημα, εξέχουσας σημασίας για το σύνολο των πολιτών της χώρας μας, με το οποίο επιτυγχάνεται μια δέσμη αξιοσημείωτων βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων.

Μεταξύ άλλων, προωθείται ο εκσυγχρονισμός κι η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, ρύθμιση που παγίως θεωρείται άκρως αναγκαία για την άρτια στελέχωση και την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, ενώ, επίσης, βελτιώνεται το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. και του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Επιπλέον, τίθενται στο επίκεντρο διατάξεις που σχετίζονται με τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, την ιατρική εκπαίδευση, την προαγωγή της επείγουσας ιατρικής και της μαιευτικής περίθαλψης, ενώ, ακόμα, επιλύονται και οργανωτικά ζητήματα ιατρών Ε.Σ.Υ”

Αφού ανέφερε τα  κυριότερα σημεία του  Νομοσχεδίου ο κος Κόλλιας , πρόσθεσε πως ..” Προσωπικά, εκτιμώ ότι όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις κατευθύνονται πρώτα και κύρια γύρω από την επίτευξη των βέλτιστων δυνατών και κατά το μέγιστο βαθμό ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες μας. Θεωρώ ιδιαίτερα πολύτιμη την προσπάθεια για ενίσχυση του ιατρικού δυναμικού της χώρας και των συνθηκών εργασίας αυτού και ευελπιστώ ότι η σημερινή πρωτοβουλία θα υπερψηφιστεί από όλους τους συναδέλφους Βουλευτές.».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ