Τί διαπίστωσε το κλιμάκιο της ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κορινθίας κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου & στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου

Επίσκεψη Κλιμακίου της ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κορινθίας στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου & στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου

Την Τετάρτη 21/9/2022 κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κορινθίας με επικεφαλής τον Τομεάρχη Υγείας – Βουλευτή Κιλκίς Γεώργιο Φραγγίδη, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου & το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.
Σκοπός της επίσκεψης, “η εκ νέου καταγραφή των προβλημάτων και ελλείψεων στις υγειονομικές δομές του νομού και η άσκηση πίεσης στην Κυβέρνηση μέσω προτάσεων για την εξεύρεση λύσεων.”

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας κα Σούκουλη και ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου, συνάντηση με τον Διοικητή του ΓΝΚ κ. Καρπούζη και με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που εκπροσώπησαν μεταξύ άλλων ο κ. Μέλλος – Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, ο κ. Μίνος – Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝΚ, και ο Δ/ντης της Καρδιολογικής κ. Χασικίδης.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου : “Οι διαπιστώσεις ήταν απογοητευτικές και ανησυχητικές για την κατάσταση της Υγείας στον Nομό. Στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, οι κτηριακές υποδομές βρίσκονται σε εγκατάλειψη χωρίς την απαραίτητη συντήρηση. Το Ακτινολογικό και το Μικροβιολογικό εργαστήριο είναι κλειστά και παρατημένα εδώ και χρόνια, υπάρχει υποστελέχωση σε γιατρούς, και ο οδοντιατρικός εξοπλισμός έχει ηλικία 35ετιας. Τα βράδια δεν υπάρχει φύλαξη. Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίων Θεοδώρων και το Περιφερειακό Ιατρείο Περαχώρας υπολειτουργούν.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου παρατηρήθηκε χάσμα μεταξύ των απόψεων της Διοίκησης και του Προσωπικού για την υπάρχουσα κατάσταση. Επικρατεί υποστελέχωση στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ακόμα και σε κλινικές αιχμής, όπως το ΤΕΠ (Χειρουργικό και Παθολογικό). Μόνο το 55% των οργανικών θέσεων των ιατρών καλύπτεται, ενώ υπάρχουν και κλειστές κλινικές, όπως η Ω.Ρ.Λ. Το ιατρικό προσωπικό εξαντλείται από τις υπεράριθμες εφημερίες, παρότι συνεχίζει να ανταποκρίνεται σε αυτές. Οι Ιατροί Γενικής Ιατρικής που έχουν μετακινηθεί από Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού δεν επαρκούν για να καλύπτονται οι ανάγκες του Νοσοκομείου. Ταυτόχρονα υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στις αποκεντρωμένες Δομές Υγείας. Η πυρασφάλεια του Νοσοκομείου δεν καλύπτει τις απαραίτητες προδιαγραφές, ενώ ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός και οι υλικοτεχνικές εγκαταστάσεις χρειάζονται επειγόντως ανανέωση.
Το κλιμάκιο τόνισε, ότι η θωράκιση του ΕΣΥ αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ, πόσο μάλλον ενόψει του δύσκολου χειμώνα που αναμένεται. Η Κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν νοείται Κοινωνικό Κράτος χωρίς ισχυρό ΕΣΥ και να πράξει ανάλογα για την αναγέννηση και τον εκσυγχρονισμό του. Το 4,5 % των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης που θα κατευθυνθεί στην Υγεία (κυρίως κτηριακές – ενεργειακές αναβαθμίσεις) είναι χαμηλό.
Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις Ιατρών και στην αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, για υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της Κορινθίας. Χρειάζονται έργα και όχι μόνο λόγια.
Τέλος ο κ. Φραγγίδης ανέλυσε τις ενέργειες που έχουν γίνει από το ΠΑΣΟΚ για την ένταξη των Νοσηλευτών στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών, ενώ σχετικά με τους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας τόνισε ότι από την στιγμή που υπάρχουν πλέον διαφορετικά επιδημιολογικά δεδομένα, η αρμόδια ειδική επιτροπή πρέπει να επανεξετάσει το ζήτημα.”

Στην περιορισμένη σύνθεση του κλιμακίου λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων συμμετείχαν ο Θάνος Θεοχάρης – Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, ο Αντώνης Κατσιμπούλας – Αναπληρωτής Γραμματέας, ο Παναγιώτης Δαληβίγκας – Μέλος, ο Θεοφάνης Σιτές – Γραμματέας ΣΕ ΤΟ Λουτρακίου, ο Κοσμάς Θεμέλιος – Αναπληρωτής Γραμματέας και ο Δημήτρης Αγγελόπουλος – Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ