Τί θα ισχύει για όσους Εκπαιδευτικούς δεν θα παρουσιάζουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου τη νέα σχολική χρονιά

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί περίπου το 70% των εκπαιδευτικών αλλά η κυβέρνηση θέλει να εμβολιαστεί το 100% .  Άν δεν εμβολιαστούν όλοι για τη νέα χρονιά θα εφαρμοστούν μέτρα αυστηρά.

Έτσι το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τι θα ισχύει για τους Εκπαιδευτικούς που δεν θα παρουσιάζουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR) απο την προσεχή σχολική χρονιά: Δεν θα έχουν καν πρόσβαση στις σχολικές μονάδες. Αυτό προβλέπει τροπολογία της Υπουργού Νίκης Κεραμέως που πέρασε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως αναφέρουν σήμερα τα Μ.Μ.Ε .

Επίσης προβλέπεται στη συνέχεια ότι θα επιβάλλεται αναστολή καθηκόντων, περικοπή μισθού και μη προσμέτρηση υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς.  Για την κάλυψη των κενών που αναμένεται να υπάρξουν, θα μπορούν να προσλαμβάνονται στη θέση των εκπαιδευτικών , αναπληρωτές με  τρίμηνες συμβάσεις , οι οποίες θα μπορούν να ανανεωθούν για τρεις ακόμα μήνες αν θεωρηθεί αναγκαίο. Για τους εκπαιδευτικούς που θα αντικαθιστούν όσους αρνηθούν να συμμορφωθούν με τα κυβερνητικά μέτρα, θα ισχύουν ακριβώς οι ίδιες προϋποθέσεις.

Στόχος της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας άλλωστε, είναι να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μέσω της δια ζώσης διδασκαλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ