Τα «μαύρα κουτιά» αναμένεται να «ρίξουν φως» στα  αίτια της αεροπορικής τραγωδίας με το Boeing 737-500  ανοιχτά της Τζακάρτα

Συγκλονίζει η αεροπορική τραγωδία με το Boeing 737-500 που συνετρίβη  χθες στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτας, με τις Αρχές να στρέφονται τώρα στην έρευνα των μαύρων κουτιών του αεροπλάνου που αναμένεται να «ρίξουν φως»  στα  αίτια της συντριβής. Σύμφωνα με την ert.gr . με  επιχείρηση δυτών θα ανασυρθούν τα «μαύρα κουτιά» του Boeing 737-500, με στόχο να δώσουν πληροφορίες για τις συνθήκες που είχαν σαν αποτέλεσμα το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα. Τα δύο μαύρα κουτιά εντοπίστηκαν σήμερα, ανακοίνωσε η ινδονησιακή Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών.

Συντρίμμια του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 62 άνθρωποι, έχουν ήδη μεταφερθεί στην Τζακάρτα. Σύμφωνα με τις αρχές, προέρχονταν από βάθος 23 μέτρων, κοντά σε μια συστάδα νησιών στα ανοιχτά της πρωτεύουσας. Ένα στραβωμένο μεταλλικό αντικείμενο έφερε τα χρώματα της αεροπορικής εταιρείας Sriwijaya Air, μπλε και κόκκινο. Οι αρχές έχουν επίσης ανασύρει ανθρώπινα μέλη και διάφορα ρούχα.

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ένδειξη για το τι προκάλεσε αυτήν την απότομη πτώση. Τα περισσότερα αεροπορικά δυστυχήματα οφείλονται σε συνδυασμό παραγόντων και συχνά περνούν μήνες μέχρι να καταλήξουν σε οριστικό συμπέρασμα οι ειδικοί εμπειρογνώμονες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ