«Τα νέα μέτρα που αποφασίσθηκαν δεν επιτρέπουν χαλάρωση» – Ανοίγει το λιανεμπόριο με προϋποθέσεις από την Δευτέρα 5 Απριλίου

«Τα μέτρα που προτείνονται δεν επιτρέπουν χαλάρωση» τόνισε απόψε  ο Νίκος Χαρδαλιάς ,στην ενημέρωση για τα νέα μέτρα που αποφασίσθηκαν  από τη κυβέρνηση και μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων . Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας  μίλησε για αύξηση των «όπλων»  μας στην μάχη  της πανδημίας, όπως τα εμβόλια, ο καιρός κλπ.

Έτσι λοιπόν αποφασίσθηκε: να ανοίξει το λιανεμπόριο , πλην εμπορικών κέντρων από τη Δευτέρα 5 Απριλίου με τη χρήση κωδικού και ως 3 ώρες κατά τη διάρκεια της μέρας, με τη μέθοδο του  click away και click in shop.  Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά με μέγιστο όριο 20 πελάτες ανά περίπτωση.

Επιπλέον, από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα σ/κ η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο ως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά μόνο για τα  Σαββατοκύριακα και ότι όποιες εικόνες συνωστισμού θα οδηγήσουν την κυβέρνηση στην άρση του μέτρου.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα σχολείων, πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ