Τα ποδήλατα ως … «αντίδραση» στην πανδημία – Μία πρωτότυπη κίνηση από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης

Να μετατρέψει λωρίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων σε ποδηλατοδρόμους σχεδιάζει ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης , ως «αντίδραση στην πανδημία». Η μετατροπή θα γίνει  σε δύο γέφυρες πάνω από τον East River και κατασκευής πέντε δρόμων ποδηλάτου σε όλη την πόλη, όπως διαβάζουμε.

Το πρόγραμμα «Bridges for the People (Γέφυρες για τον Κόσμο)» ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της ομιλίας του δημάρχου Bill de Blasio «State of the City 2021».

«Η Brooklyn Bridge και η Queensboro Bridge είναι εμβληματικές και στενά συνυφασμένες με την καθημερινότητα αναρίθμητων νεοϋορκέζων» υπογράμμισε ο de Blasio. «Ήρθε τώρα η στιγμή να « αγκαλιάσουμε»  το μέλλον με ένα ριζοσπαστικό καινούργιο σχέδιο», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το σχέδιο , θα απαγορευθούν τα αυτοκίνητα από την εσωτερική λωρίδα προς το Μανχάταν της ηλικίας 152 ετών Brooklyn Bridge και η λωρίδα θα μετατραπεί σε ποδηλατόδρομο δύο κατευθύνσεων.

Ο ποδηλατόδρομος θα είναι προστατευμένος από την κίνηση των οχημάτων και η διαδρομή για τους πεζούς θα είναι αποκλειστικά για αυτούς σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα (τη μοιράζονται πεζοί και ποδηλατιστές).

Επιπλέον, ο de Blasio δεσμεύθηκε για τη δημιουργία, φέτος, πέντε αποκαλούμενων «Bike Boulevards (Λεωφόρων Ποδηλάτου)», δρόμων στους οποίους προτεραιότητα θα έχουν τα ποδήλατα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ