Τα πρώτα μέτρα της σταδιακής χαλάρωσης ανακοινώθηκαν…

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν απόψε από τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά , τα οποία αποτελούν μια πρώτη χαλάρωση στα πολύ αυστηρά μέτρα του προηγούμενου διαστήματος.  Παρόλο που τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα , όσο ο καιρός βελτιώνεται , τόσο ο ιός πρέπει να υποχωρεί .

Σύμφωνα με  όσα α ανακοινώθηκαν  σήμερα:

Από το  Σάββατο 20 Μαρτίου , αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης στις μετακινήσεις των πολιτών τα Σαββατοκύριακα και αντί για 19:00 το απόγευμα θα ξεκινά από τις 21:00 το βράδυ (μέχρι τις 05:00 το πρωί), όπως ισχύει άλλωστε και τις καθημερινές.

Ανοίγουν οι Αρχαιολογικοί χώροι, ενώ η λειτουργία των κομμωτηρίων και καταστημάτων περιποίησης νυχιών από την Δευτέρα  θα γίνει με πολύ αυστηρούς κανόνες.

Ακόμα, η επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα -εκτός των οικογενειών- με υποχρεωτική μάσκα, στέλνοντας το SMS 6 και μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο, όχι με ΙΧ ή μηχανή. Όλοι οι παραπάνω κανόνες ισχύουν και για τα πάρκα που επίσης ανοίγουν.

Ακόμα, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε μητρόπολης με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου. Θα διεξάγονται τεστ σε ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της οικείας Μητρόπολης.  Επίσης επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, με μικρό σκάφος ή από την στεριά και με το SMS 6.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ