Τα σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για να βοηθήσουν τον κλάδο της εστίασης να επιβιώσει εν μέσω πανδημίας

Αναγνωρίζοντας την δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρηματίες της εστίασης, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες τρία σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης του κλάδου . Να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους του πληττόμενου κλάδου.Ο κος Μητσοτάκης έκανε λόγο για : πλήρη απαλλαγή ενοικίων ,  διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά έως τις 30 Σεπτεμβρίους του 2021.Επίσης, ανακοίνωσε ότι το μισθολογικό κόστος θα παραμείνει μηδενικό, καθώς οι εργαζόμενοι σε αναστολή θα εξακολουθούν να αποζημιώνονται από την Πολιτεία, ενώ το κράτος θα καλύψει τις πάγιες δαπάνες των επιχειρήσεων που χτυπήθηκαν από την περασμένη Άνοιξη.

O Πρωθυπουργός υπογράμμισε , μεταξύ άλλων, πως «η εστίαση το 2019 έκανε συνολικά τζίρο 6,4 δισεκατομμύρια, έπεσε στα 4,2 δισεκατομμύρια συνολικά το 2020, μειώθηκε δηλαδή κατά 35%, μία αναμφίβολα πολύ σημαντική μείωση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο κλάδος που χτυπήθηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο από τον κοροναϊό.». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «οι μειώσεις φόρων και εισφορών που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα είναι μόνιμες μειώσεις φόρων. Δεν θα επιστρέψουμε μετά την πανδημία σε αυξημένο φόρο εισοδήματος ούτε πρόκειται να αυξηθούν και πάλι οι εργοδοτικές εισφορές….».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ