«Τα σχολεία υπάρχουν για τους μαθητές και όχι για τους δασκάλους» – Τι είπε ο Περιφερειάρχης για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Τα σχολεία υπάρχουν για τους μαθητές και όχι για τους δασκάλους. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης στηρίζουν απολύτως την προσπάθεια ίδρυσης προτύπων και πειραματικών σχολείων”. Τα παραπάνω σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε δήλωσή του σχετικά με την διεύρυνση του θεσμού πρότυπων και πειραματικών σχολείων. Σύμφωνα με την Περιφέρεια, ο κος Νίκας δήλωσε: «Τα σχολεία υπάρχουν για τους μαθητές και όχι για τους δασκάλους. Είμαστε οι έσχατοι στην Ευρώπη όσον αφορά στο επίπεδο της εκπαίδευσης. Αυτή η κατάσταση δεν υπηρετεί την χώρα και τις προοπτικές της. Τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία αποτελούν μια θετική πρόταση για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης στηρίζουν απολύτως την προσπάθεια ίδρυσης προτύπων και πειραματικών σχολείων».

Στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «βασική στόχευση αποτελεί αφ’ ενός η λειτουργία πρότυπων και πειραματικών σχολικών μονάδων στη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, τα Ιόνια Νησιά και τη Στερεά Ελλάδα, που στερούνται, σήμερα τέτοιων εκπαιδευτικών δομών, και αφ’ ετέρου η αύξηση και υποστήριξη των σχολείων ανά βαθμίδα σε εκείνες τις Περιφέρειες όπου ήδη υφίστανται».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ