Την βοήθεια των πολιτών ζητά ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Την παρακάτω ανακοίνωση – γνωστοποίηση έκανε  ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σχετικά με τα  αδέσποτα ζώα:
«Σύμφωνα με την νομοθεσία , κάθε δήμος είναι υπεύθυνος για την περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για τα ζώα, αλλά τα αδέσποτα δεν είναι πληθυσμός ενός δήμου. Η εγκατάλειψη και η έλλειψη στειρώσεων είναι τα δύο μεγάλα θέματα που δημιουργούν το πρόβλημα.
Ο Δήμος μας, όπως και οι περισσότεροι Δήμοι, δεν διαθέτει καταφύγιο ζώων, ούτε προσωπικό για την περισυλλογή τους. Ωστόσο δεν είμαστε αδιάφοροι για τα αδέσποτα του τόπου μας, φροντίζουμε για την σίτιση, τις στειρώσεις και τον εμβολιασμό τους.
Στην προσπάθειά μας για τον έλεγχο των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τον αριθμό κυρίως των αδέσποτων σκύλων, θα θέλαμε την βοήθειά σας.
Θεωρούμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι μαζί για να βελτιωθεί η κατάσταση.
Αρχίζοντας την κοινή μας προσπάθεια με τους προέδρους, ζητούμε:
1) Να καταγραφούν και να φωτογραφηθούν τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής σας, αναφέροντας πόσα από αυτά είναι θηλυκά.
2) Να ενημερωθούν οι κάτοχοι ζώων συντροφιάς, ότι όλα πρέπει να έχουν τσιπάκι με το όνομα του ιδιοκτήτη τους. Αυτό είναι υποχρεωτικό από τον νόμο!
3) Αν επισημάνετε ότι δημιουργούνται αγέλες αδέσποτων, να μας ενημερώσετε, ούτως ώστε να γίνει προσπάθεια διάσπασης της αγέλης.
Επίσης , σας ενημερώνουμε, ότι μια φορά τον χρόνο οργανώνουμε ομαδικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων, οι οποίες θα γίνονται στα κτηνιατρεία που βρίσκονται στο Ξυλόκαστρο. Η συμβολή σας εκείνες τις ημέρες θα είναι καθοριστική!
Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2743360203.
* ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ NOVOVILLE KΛΙΚΑΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
https://xylokastro.gov.gr/…/aitimata-eponima-novoville…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ