Την συνδρομή της Αυτοδιοίκησης , της Εκκλησίας, των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου ζήτησε ο Πρωθυπουργός για τον εμβολιασμό

Στην  χθεσινή σύσκεψη ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους για την πορεία της πανδημίας και του εμβολιασμού, συμμετείχε και ο Παναγιώτης Νίκας  . Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου (σύμφωνα με την ενημέρωση από την Περιφέρεια)   η κατάσταση όσον αφορά ειδικότερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -σύμφωνα με την ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους- δείχνει αυξητική τάση των κρουσμάτων σε όλες τις Π.Ε. με την εξαίρεση της Λακωνίας, ωστόσο προς ώρας παραμένει μικρός ο αριθμός των νοσηλευόμενων.

Η εκτίμηση που διατύπωσε από την πλευρά του ο  Π. Νίκας είναι ότι “θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς κυρίως στην υγεία, στην εκπαίδευση, στον τουρισμό (ξενοδοχοϋπάλληλοι κ.α.), στην εστίαση και στα συγκοινωνιακά μέσα”, καθώς -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- “όπως προκύπτει η πειθώς δεν αρκεί”.

Εξάλλου το  32%,  που είναι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων κατά της covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρείται μικρό.

Από την μεριά του ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός κατά το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου καθώς έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κορονοϊού, ενώ ζήτησε τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου, στην επόμενη φάση της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Σύντομα, πάντως, όπως αναφέρεται, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ξεκινήσει εντατική καμπάνια για την ενημέρωση του κόσμου ως προς την σωτήρια προϋπόθεση που αποτελεί ο εμβολιασμός για το ξεπέρασμα της υγειονομικής αυτής κρίσης.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ