Την Τρίτη 16 Μαρτίου η πληρωμή  της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες

Πάνω από 44.000  είναι οι δικαιούχοι  ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που θα καταβάλλει ο Ο.Α.Ε.Δ , την προσεχή Τρίτη, 16 Μαρτίου. Το συνολικό κονδύλι, που θα προέλθει από τον ΟΑΕΔ, ανέχεται στα 17,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά,  η συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων που απορρίφθηκαν αφορούσε στη μη εκπλήρωση του κριτηρίου της πτώσης τζίρου κατά τουλάχιστον 20%, την περίοδο αναφοράς (Απρίλιος-Δεκέμβριος 2020).

Από την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, θα ανοίξει εκ νέου για 10 ημέρες η πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, που είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, για καταχώριση διορθώσεων (π.χ. σε περιπτώσεις που έγινε λάθος στο ΙΒΑΝ), καθώς και για συμπληρωματική υποβολή αιτήσεων για όσους δεν πρόλαβαν την προηγούμενη προθεσμία (5-15 Φεβρουαρίου 2021).

Όσον αφορά τις  πληρωμές, αυτές  εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ