Την 1η Οκτωβρίου ξεκινούν οι υποχρεωτικές δηλώσεις παραγωγής οίνου ακόμη και με παραγωγή μηδενική

Από 1η Οκτωβρίου  ξεκινούν οι δηλώσεις  παραγωγής κατά την αμπελουργική περίοδο  και είναι υποχρεωτική για όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και των συνεταιριστικών οινοποιείων, που παράγουν οίνο ή/και γλεύκος για εμπορικούς σκοπούς ή αναθέτουν την παραγωγή του για λογαριασμό τους. Η προθεσμία υποβολής τελειώνει στις 15 Ιανουαρίου 2022. Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική ακόμη και σε περιπτώσεις όπου η παραγωγή είναι μηδενική.

Η υποβολή της δήλωσης παραγωγής γίνεται μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας του ΥπΑΑΤ.  Για ποσότητες παραγόμενου οίνου που ξεπερνούν τα 10 εκατόλιτρα και για περιπτώσεις εμπορίας θα πρέπει να υποβάλλεται επιπλέον και δήλωση παραγωγής και να τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία για την παραγωγή και εμπορία οίνου.

Όλοι οι υπόλοιποι αμπελουργοί σε περίπτωση που επιθυμούν να παράγουν οίνο για ιδιοκατανάλωση οφείλουν να υποβάλλουν και δήλωση παραγωγής και να τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία για την παραγωγή και εμπορία οίνου (να διαθέτουν δηλαδή δικό τους οινοποιείο ή να ακολουθήσουν διαδικασία φασόν σε άλλο οινοποιείο).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ