Την 4η Ιουλίου θέτει ο Τζον Μπαϊντεν ως την ημέρα «ανεξαρτησίας» των Αμερικανών από τον κορωνοϊό- Τί είπε για την 1η Μαϊου;

Προχωρά με ταχείς ρυθμούς ο εμβολιασμών των Αμερικανών κατά του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα ο νέος Πρόεδρος της χώρας θέτει δύο ημερομηνίες ως ορόσημα για την οριστική έξοδο των Ηνωμένων Πολιτειών από την  πανδημία: Την 1η Μαΐου και την 4η Ιουλίου.

Ο  Τζο Μπάιντεν  παρουσίασε ένα σχέδιο για την 1η Μαϊου , σύμφωνα με το οποίο ότι όλες οι πολιτείες, οι περιφέρειες  και όλες οι Αρχές  θα πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρουν σε κάθε Αμερικανό άνω των 18 ετών ένα από τα διαθέσιμα και εγκεκριμένα εμβόλια, ώστε να το κάνει εφόσον επιθυμεί.

Όσο για ο ορόσημο της 4ης Ιουλίου,  ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε : «Εάν το κάνουμε όλοι μαζί, μέχρι την 4η Ιουλίου υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εσείς, οι οικογένειές σας και οι φίλοι σας να είναι σε θέση να βρεθείτε όλοι μαζί στην αυλή του σπιτιού ή στη γειτονιά σας και να συμμετέχετε σε ένα μπάρμπεκιου, γιορτάζοντας την ημέρα της ανεξαρτησίας».

Και συνέχισε: «Μετά από αυτόν τον μακρύ και δύσκολο χρόνο, το ορόσημο αυτό θα καταστήσει αυτή την ημέρα πραγματικά ξεχωριστή, καθώς δεν θα σηματοδοτήσει μόνο την ανεξαρτησία μας ως έθνους, αλλά και την ανεξαρτησία μας από αυτόν τον κοροναϊό».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ