Τη συμπλήρωση των 200 ετών από την ιστορική μάχη στα “Μαύρα Λιθάρια” τίμησε ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Τη συμπλήρωση των 200 ετών από την ιστορική μάχη στα Μαύρα Λιθάρια τίμησε ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο Δερβένι.

Μετά την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν του Αγίου Ιωάννη, ακολούθησε ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου, από τον Δρ. Ιστορίας του Πανεπιστημίου Στρασβούργου και καθηγητή Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιο Νικολάου.

Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του οπλαρχηγού Παναγιωτάκη Γεραρή στο Δημαρχείο Δερβενίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Κορινθίας κ. Χάρη Βυτινιώτη και το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάσιο Τσιώτο, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου, η οποία παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός, η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Μαριλένα Σούκουλη, η σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ιωάννα Κασίμη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Λάσκος, και οι αντιδήμαρχοι κ. Ελίνα Μενούνου , κ. Τάσος Λόντος κ. Σπύρος Αποστολόπουλος, κ. Ανδρέας Καραβάς και ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Γιάννης Σκέρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ