Τι είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας και από πού θα ξεκινήσει η εφαρμογή της;

Από τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ, θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Πότε;  Από το 2022.

Το νέο μέτρο  θα αφορά πάνω από 100.000 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εφαρμοστεί καθολικά σε όλες τις επιχειρήσεις.

Η Ψηφιακή Κάρτα δεν θα είναι απαραίτητα μια κάρτα σε φυσική μορφή, όπως αυτές που διαθέτουν ήδη σήμερα πολλές επιχειρήσεις που εφαρμόζουν συστήματα ωρομέτρησης του χρόνου εργασίας. Μπορεί να είναι μια εφαρμογή στο κινητό και ένα πρόγραμμα στους υπολογιστές της επιχείρησης, διασυνδεδεμένα και τα δύο με το σύστημα «Εργάνη», όπως διαβάζουμε .

Σε  λίγο καιρό αναμένεται να παρουσιαστούν από το Υπουργείο Εργασίας οι ψηφιακές εφαρμογές του Εργάνη Ι (web apps), μέσω των οποίων ο εργαζόμενος μπορεί να παρακολουθεί τι δηλώνει ο εργοδότης (π.χ. υπερωρίες, ωράρια απασχόλησης κλπ).

Μέσω των web apps θα μπορεί ο εργαζόμενος να παρακολουθεί από το κινητό του τηλέφωνο τις υπερωρίες που δηλώνει ο εργοδότης, το ωράριο εργασίας, τα ρεπό, τις άδειες κλπ. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 μπαίνει σε λειτουργία η ψηφιακή κάρτα,

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ