Τι είναι το «πρώτο  ένσημο» που εξήγγειλε από την Δ.Ε.Θ ο Πρωθυπουργός;

Τι είναι το «πρώτο  ένσημο» που εξήγγειλε από την Δ.Ε.Θ Ο Πρωθυπουργός; Είναι ένα από τα βασικά μέτρα για τους νέους που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με το συγκεκριμένο μέτρο οι νέοι θα ενισχύονται για 6 μήνες με 600 ευρώ συνολικά, τα οποία θα προστίθενται στον μισθό που έχουν συμφωνήσει με την επιχείρηση. Την ίδια ώρα, το ίδιο ποσό θα δίνεται και στις επιχειρήσεις ως κίνητρο για να προσλάβουν νέους εργαζόμενους.

Όπως ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ, νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία όταν προσλαμβάνονται θα ενισχύονται από την πολιτεία για 6 μήνες με 1.200 ευρώ (συνολικά). Τα 600 ευρώ θα πάνε στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 ευρώ (επιπλέον της αμοιβής τους) θα πηγαίνουν απευθείας στους νέους για να τα αξιοποιήσουν όπως θέλουν.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο πρώτος «βασικός» μισθός των νέων μέχρι 29 ετών, που θα προσλαμβάνονται στις επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα διαμορφώνεται στα 560 ευρώ. Εάν δηλαδή ο νεοπροσλαμβανόμενος αμείβεται με τον κατώτατο μισθό των 663 ευρώ (570 ευρώ καθαρά), οι συνολικές του αποδοχές θα ανέρχονται σε 670 ευρώ το μήνα. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά νέους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται με πλήρη απασχόληση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ