Τι  θα ισχύει για  το πιστοποιητικό νόσησης; – Τι δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας χθες στον ANT 1 και στην εκπομπή “Πρωϊνοί Τύποι” δήλωσε σχετικά με την διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης:

« Η Κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες, διότι αντιστοίχως πήρε την απόφαση και η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί και το πιστοποιητικό νόσησης στο χρόνο που είναι ο εμβολιασμός.

Τώρα το πιστοποιητικό νόσησης είναι στο εξάμηνο και εμείς ως Κυβέρνηση, από τη στιγμή που έχουμε εισήγηση και από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, θα πρέπει να υπάρξει προσαρμογή και του πιστοποιητικού νόσησης. Τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε ανακοινώσεις γιατί, όπως καταλαβαίνετε, υπάρχουν και αρκετά τεχνικά θέματα. Διότι αν πούμε ότι το πιστοποιητικό νόσησης θα πάει στο τρίμηνο, αυτομάτως θα πρέπει να δοθεί και ένας συγκεκριμένος χρόνος στους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται στους 4 – 5 μήνες για να εμβολιαστούν. Υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα, αλλά τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις.

Η κατεύθυνση θα είναι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, τόσο στο σκέλος του εμβολιασμού που άνοιξε η πλατφόρμα για την 3η δόση, όσο και στο σκέλος του πιστοποιητικού νόσησης.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ