Τι θα  κερδίσουν ο Δήμος Κορινθίων και οι δημότες από τους νέους  λαμπτήρες;

Για λαμπτήρες υψηλής ποιότητας  που θα τοποθετηθούν στον Δήμο Κορινθίων , αντικαθιστώντας τους παλιούς , έκανε λόγο χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Νανόπουλος , στη συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε.  Το έργο θα ανατεθεί με διεθνή διαγωνισμό  . Είναι ένα έργο «αλλαγής και αναβάθμισης του δικτύου φωτισμού, ένα δίκτυο 22.000 φωτιστικών σωμάτων που σήμερα στην κυριολεξία έχει πολλά προβλήματα και κοστίζει πολύ ακριβά στους δημότες χωρίς να παρέχει τις ανάλογες υπηρεσίες», τόνισε ο Δήμαρχος.

Τι θα προσφέρει όμως συγκεκριμμένα το έργο αυτό στους πολίτες; Όπως είπε ο κος Νανόπουλος ο Δήμος θα εξοικονομήσει 5 εκ ευρώ σε βάθος 12ετίας στο κόστος ενέργειας. Επίσης θα οδηγήσει σε μείωση δημοτικών τελών . Θα αναβαθμίσει επίσης την ποιότητας ζωής . 

 «Είναι ένα έργο που το είχαμε υποσχεθεί. Μετά την χθεσινή κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου προχωρούμε στην υλοποίηση του. Αλλάζουμε το δίκτυο φωτισμού, αντικαθιστούμε με 22.000 νέους, υψηλής ποιότητας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης  λαμπτήρες τους υπάρχοντες ,παρέχοντας αναβαθμισμένο φωτισμό στους δημότες , μειώνοντας το κόστος κατανάλωσης και βεβαίως ελαχιστοποιώντας το ενεργειακό μας αποτύπωμα.»

Ο Δήμαρχος προκειμένου να καταστεί σαφές και το οικονομικό αντικείμενο παρέθεσε αριθμούς. Το υπάρχον δίκτυο για τα επόμενα 12 έτη θα κόστιζε στο δήμο Κορινθίων, σε επίπεδο συντήρησης , φροντίδας και μέριμνας αντικατάστασης λαμπτήρων που έτσι κι αλλιώς η  ποιότητά τους είναι κακή εξαιτίας των κανόνων που διέπουν το ελληνικό δημόσιο και επιβάλλουν την αγορά των φθηνότερων,  20 εκ ευρώ και 93 χιλιάδες σύμφωνα με την εκτίμηση της Τ.Υ. Με την ανάθεση  σε ιδιώτη, μέσα από την διαδικασία διεθνούς διαγωνισμού, το κόστος αυτό θα αγγίξει τα 15, 3 εκ ευρώ , μια εξοικονόμηση για το δήμο 5 σχεδόν εκατομμυρίων ευρώ.

«Ο Δήμος μόνο να ωφεληθεί έχει από αυτήν την διαδικασία. Έδωσα την διαβεβαίωση και στο δημοτικό συμβούλιο πως δεν θα υπογράψω καμία σύμβαση εάν ο δήμος δεν έχει δυο τουλάχιστον προσφορές και όφελος τουλάχιστον 20% από την εξοικονόμηση κόστους. Εκείνο που πρέπει όλοι να κατανοήσουν είναι πως ο δήμος δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ τουναντίον έχει να ωφεληθεί και στην ποιότητα φωτισμού και στην ταχεία αντικατάσταση των λαμπτήρων, υποχρέωση του ιδιώτη είναι σε 72 ώρες να έχει γίνει η αντικατάσταση. Οι δημότες θα δουν την ωφέλεια και στα δημοτικά τέλη με την μείωση τους.»

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ