Τι προέβλεπε η άσκηση επί χάρτου που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κορίνθου παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και  όλων των εμπλεκομένων φορέων;

Η άσκηση επί χάρτου (προληπτικής εκκένωσης)  και έλαβε χώρα σήμερα το πρωϊ στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και  όλων των εμπλεκομένων φορέων, Πυροσβεστικής υπηρεσίας, Αστυνομίας, Λιμεναρχείου, Δασαρχείου, εθελοντών, του τμήματος πολιτικής προστασίας του δήμου Κορινθίων με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Παπαϊωάννου, του προέδρου της κοινότητας Σοφικού κ. Γρήγορη Ρωτίδη, ουσιαστικά ήταν ένα απευκτέο  σενάριο που αφορούσε πυρκαγιά. Η πυρκαγιά είχε “οριστεί” για την Κυριακή 3.7 και ώρα 13:00 το μεσημέρι, 3 χιλιόμετρα ΒΔ του Πευκαλίου στη θέση «Βάγια». Οι κλιματικές συνθήκες ορίστηκαν ως εξής: Θερμοκρασία στους 38 βαθμούς κελσίου, υγρασία στο 20%, άνεμοι στα 5 μποφόρ. 213 μόνιμοι κάτοικοι (σύμφωνα με την απογραφή του 2011) πρέπει να απομακρυνθούν σε 180 λεπτά. Στόχος της άσκησης ήταν να καταγραφούν οι ενέργειες κάθε εμπλεκόμενου φορέα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, όπως αναφέρει ο δήμος.

«Οφείλουμε όχι μόνο να επαγρυπνούμε αλλά να είμαστε σωστά και απόλυτα προετοιμασμένοι προκειμένου να κρατήσουμε τους κατοίκους και την περιοχή ασφαλείς. Η σημερινή άσκηση ήταν στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού που ως δήμος έχουμε αναπτύξει γνωρίζοντας τους αυξημένους κινδύνους και τις ιδιαιτερότητες του Αμονίου» ανέφερε ο δήμαρχος Β. Νανόπουλος ευχαριστώντας τους εμπλεκόμενους για την παρουσία και συνεργασία τους αλλά και τον Υπουργό, η παρουσία του οποίου κατέδειξε την σοβαρότητα με την οποία  το υπουργείο αντιμετωπίζει την περιοχή Πευκαλίου – Φραγκολίμανου.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ