Τι προτείνει στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο Βουλευτής Κώστας Κόλλιας για την Διώρυγα που παραμένει κλειστή;

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κόλλιας, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αναφερόμενος στη Διώρυγα.

Στην ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό, όπως μας ενημερώνει το γραφείο του, ο Βουλευτής εξαίρει τη σπουδαιότητα του καναλιού τόσο για την ευρύτερη περιοχή του Νομού Κορινθίας όσο και για το σύνολο της χώρας. Ταυτόχρονα δε αναφέρεται στην άμεση ανάγκη επαναλειτουργίας της Διώρυγας, αφού παραμένει κλειστή μέχρι και σήμερα, λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Μάλιστα, ο κ. Κόλλιας δεν παραλείπει να συγχαρεί προσωπικά τον αρμόδιο Υπουργό, καθώς για πρώτη φορά από το 1893 πρόκειται να πραγματοποιηθούν τόσο εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του καναλιού.

Υπογραμμίζει, όμως, την ανάγκη να υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ως προς την εκτέλεση των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν για την αποκατάσταση της λειτουργίας της Διώρυγας, προτείνοντας το διαχωρισμό και την εκτέλεση των έργων σε δύο χρονικές περιόδους – πριν και μετά το καλοκαίρι του ερχόμενου έτους. Όπως υποστηρίζει ο κ. Κόλλιας, μια τέτοια ενέργεια δεν θα πλήξει περαιτέρω τον τουρισμό και τα έσοδα από τη ναυσιπλοΐα.

Ειδικότερα, ο αρμόδιος Υπουργός ερωτάται για το ποια είναι η θέση του στο εν λόγω ζήτημα, εάν προτίθεται να αναθέσει ξεχωριστά και με επείγουσες διαδικασίες τις εργασίες αποφόρτισης και διάνοιξης για το ταχύτερο άνοιγμα της Διώρυγας, καθώς και εάν εξετάζει τη δυνατότητα διαχωρισμού των επιμέρους εργασιών πριν και μετά το καλοκαίρι του 2022, ώστε τουλάχιστον να διασφαλιστεί η λειτουργία της Διώρυγας κατά τους θερινούς μήνες.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ