Τι φταίει για τις συνεχείς καταπτώσεις χώματος στον Ισθμό; Το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται να ανοίξει ξανά – Η ανακοίνωση της Α.Ε.ΔΙ.Κ.

Τις αιτίες που προκαλούν τις συνεχόμενες καταπτώσεις χώματος στα πρανή της Διώρυγας θα αναζητήσει άμεσα η εταιρεία ΑΕΔΙ Κ , σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς , όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της . Μάλιστα θα προσπαθήσει να βρει τρόπους ώστε να προλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα που προκαλούν διακοπή της ναυσιπλοΐας.

Να θυμίσουμε πως πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία συναντήθηκε με κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) αποτελούμενο από τους κκ Ανδρέα Τσώκο- Γενικό Διευθυντή, Διονύσιο Γκούτη-Αν. Γενικό Διευθυντή Έργων, Κωνσταντίνο Ζώμπο- Αν. Γενικό Διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών και Νίκο Νικολάου- Προϊστάμενο Διεύθυνσης Γενικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας,  το οποίο μετέβη στις εγκαταστάσεις της Διώρυγας.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε  με τον Γενικό Διευθυντή ΑΕΔΙΚ, κο Γιώργο Ζούγλη. Συζητήθηκε  η πρώτη κατάπτωση χώματος , που συνέβη πριν από μια εβδομάδα, από μη προβλεπόμενες γεωλογικές συνθήκες, όπως ανέφερε η ΑΕΔΙΚ.

Η ανακοίνωση  της Α.Ε.ΔΙ.Κ. για την χθεσινή κατάπτωση:

“Σήμερα Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, κατά τις βραδινές ώρες σημειώθηκε νέα κατάπτωση στο πρανές Πελοποννήσου, στην ίδια χιλιομετρική θέση του Βιολογικού που σημειώθηκε και την Παρασκευή 13.11.2020, λόγω πιθανών γεωλογικών φαινομένων στην συγκεκριμένη θέση. Οι εργασίες αποκατάστασης βάθους θα ξεκινήσουν άμεσα και θα εκτελούνται επί εικοσιτετραώρου βάσεως, έως ότου απομακρυνθεί όλη η ποσότητα των εκτιμώμενων 1.200 κυβικών.

Οι εργασίες αποκατάστασης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 24 Νοεμβρίου 2020 και η Διώρυγα Κορίνθου θα λειτουργήσει κανονικά εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα.

Η ΑΕΔΙΚ προτίθεται να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για ανεύρεσή της αιτίας εκδήλωσης των φαινομένων, καθώς και εξεύρεση πρόληψης και αντιμετώπισης αυτών».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ