Τονοι λάσπης και καταστροφή στην βόρεια Εύβοια – Τεράστια η καμένη έκταση που δεν μπορεί να συγκρατήσει τα ορμητικά νερά

Δεν μπορούν ακόμη και μάλλον θα αργήσουν να βρουν ξανά τον ρυθμό τους οι κάτοικοι των χωριών στη πολύπαθη βόρεια Εύβοια, που χτυπήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα . Μετά τις φωτιές , οι πλημμύρες και φυσικά ο εικόνες απόλυτης καταστροφής. Σπίτια, δρόμοι, επιχειρήσεις και άλλες εγκαταστάσεις έχουν καταστραφεί από τα νερά που ήταν αδύνατον να ελεγχθούν. Με την ορμή τους έχουν μεταφέρει χώματα , κλαδιά από τα καμένα δέντρα, φερτά υλικά ακόμη και βράχους στην παραλία που σχεδόν έχει εξαφανιστεί.  Στην παραλία στο Αχλάδι, το έδαφος έχει υποχωρήσει αρκετά και η παραλία έχει γεμίσει με τόνους λάσπης.

Εκατοντάδες σπίτια γέμισαν νερό και μάλιστα μεταφέρθηκαν και ενισχύσεις της πυροσβεστικής στην περιοχή από την Στερεά Ελλάδα για να βοηθήσουν στην άντληση των υδάτων.

Για την κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή μίλησε στο OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο οποίος σημείωσε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα που ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα και έχουν φτάσει περίπου στο 10%. «Έχουν ξεκινήσει τα αντιδιαβρωτικά έργα αλλά η καμένη έκταση είναι τεράστια. Τα αντιδιαβρωτικά έργα έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα, αλλά είναι μόλις στο 10%» σημείωσε. Δουλεύουν πολλά άτομα μέσα στα δάση, αλλά η έκταση είναι τεράστια, όπως είπε .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ