Τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τα (έως) 600 € που θα δοθεί στους καταναλωτές από τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος

Την αποζημίωση ή επίδομα των (έως) 600 ευρώ που θα λάβουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές πρώτης κατοικίας για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος και που πως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, όπως είπε χθες ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τον Ιούνιο θα επιδοτηθεί το 60% της αύξησης για όλους τους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022.

Η πλατφόρμα -διευκρίνισε στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Αθανάσιος Πετραλιάς- θα ανοίξει τον Ιούνιο, επομένως τα χρήματα δεν αποκλείεται να μπουν και τον Ιούλιο, αν αυτό δεν γίνει απευθείας ή δεν υπάρξει καθυστέρηση.

Η νέα επιδότηση αφορά τους οικιακούς καταναλωτές για την κύρια κατοικία τους και το ποσό θα καταβληθεί απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αφού δηλωθεί το ΙΒΑΝ.

Το εισοδηματικό κριτήριο που μπαίνει είναι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ. Το κόστος της νέας παρέμβασης με απευθείας επιστροφή ποσού ύψους 280 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ