Τον Μάρτιο ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις

Από τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου και της ΑΑΔΕ είναι το taxisnet να ανοίξει φέτος νωρίτερα με στόχο οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις που θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα να αποπληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί σε 8 ή 10 δόσεις, όπως μας πληροφορεί το Επιμελητήριο Κορινθίας , το οποίο αναφέρει ακόμη σχετικά:

Στο πλαίσιο αυτό με απόφαση που εξέδωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής, καλούνται οι επιχειρήσεις και οι φορείς του δημοσίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, μερισμάτων για το φορολογικό έτος 2021. Με βάση τις βεβαιώσεις αποδοχών θα προσυμπληρωθούν στη φορολογική δήλωση τα στοιχεία για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2021 καθώς και οι φόροι που αναλογούν και παρακρατήθηκαν.

Παράλληλα η κυβέρνηση εξετάζει την απαλλαγή από τα τεκμήρια αλλά και από την συγκέντρωση αποδείξεων ίσες με το 30% για όσους επλήγησαν από την υγειονομική κρίση το προηγούμενο έτος. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και αφού προηγουμένως εξετασθούν τα στατιστικά δεδομένα των δηλώσεων που υποβλήθηκαν φέτος και αφορούν στα εισοδήματα του 2020. Με τον τρόπο αυτό όπως τονίζει θα διαπιστωθεί το μέγεθος της “ζημιάς” για τους πληγέντες κι εφόσον τα στοιχεία δείξουν ότι πρέπει να επαναληφθούν τα ίδια μέτρα ή παρόμοια θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ