Το εμβόλιο «ασπίδα» κατά του κορωνοϊού – «Παράθυρο» για την επιστροφή στην κανονικότητα –  Συνεχίζεται η εκστρατεία

Συνεχίζεται κανονικά και χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα των εμβολιασμών στη χώρα μας. Η πλατφόρμα λειτουργεί κανονικά, οι πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν κλείνουν τα ραντεβού , ανάλογα την ηλικιακή ομάδα και όσα ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας.

Σήμερα «ανοίγει» η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 70-74 ετών,  ενώ  πριν μία εβδομάδα  ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί  για την πρώτη κατηγορία ευπαθών ομάδων – μεταμοσχευμένοι, νεφροπαθείς, ογκολογικοί ασθενείς κα.

Επιπλέον, αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 65 – 69 ετών, καθώς η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων προβλέπεται να ανοίξει άμεσα.

Υπενθυμίζεται πως από την Παρασκευή 19 Μαρτίου, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για άτομα με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου (ομάδα Α), ενώ αυτήν την περίοδο εμβολιάζονται οι πολίτες 60 – 64 ετών, οι πολίτες άνω των 75 ετών και οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας.

Πώς κλείνετε το ραντεβού για το εμβόλιο

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό κλείνεται με τρεις τρόπους:

– Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr

– Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

– Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού.  Επίσης  μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας  αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ