Το εμβόλιο της Johnson & Johnson μπαίνει στην «μάχη» των εμβολιασμών – Στα τέλη του Ιουνίου αναμένεται το πρώτο «τείχος»  ανοσίας

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson μπήκε από  σήμερα Τετάρτη 5 Μαϊου στο εμβολιαστικό  πρόγραμμα της Ελλάδας . Το εμβόλιο είναι μιας δόσης  και μπαίνει και αυτό στην μάχη για την επίτευξης της ανοσίας του πληθυσμού.

Εν τω μεταξύ  προχωρούν με πολύ γρήγορο ρυθμό οι εμβολιασμοί και έως την Δευτέρα του Πάσχα είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.136.791 εμβολιασμοί.

Την 1η δόση είχαν κάνει τουλάχιστον 2.191.460 πολίτες, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουμε στο ορόσημο του 1 εκατομμυρίου πολιτών που τους έχουν χορηγηθεί και οι δόσεις των εμβολίων.

Η  κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχει η δυνατότητα να φτάσουμε έως το τέλος του Ιουνίου στα 4,5 με 5 εκατ. εμβολιασμούς, κάτι που θα σημαίνει ότι θα έχει εμβολιαστεί -έστω με μια δόση- πάνω από το 50% των ενήλικων πολιτών της χώρας (είναι περίπου 8,7 εκατ.). Αυτό σημαίνει ότι θα  έχει δημιουργηθεί το πρώτο «τείχος»  ανοσίας .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ