Το θέατρο είναι υψηλής μορφής τέχνη, διδάσκει αξίες και δεν πρέπει να απομακρυνθούν από αυτό τα νέα παιδιά εξαιτίας των σεξουαλικών σκανδάλων  

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις που φθάνουν μέχρι και τον βιασμό στον καλλιτεχνικό χώρο το τελευταίο διάστημα. Η καταγγελία της πρωταθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου , για  θύτη από τον δικό της χώρο, ήταν η αρχή για να ξετυλιχθεί αυτό το «νήμα» .

Η σύλληψη του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη χθες το βράδυ , με την βαριά κατηγορία του βιασμού, προκάλεσε σοκ στην κοινωνία , όχι όμως και στους καλλιτεχνικούς κύκλους, που κάποιοι από εκεί φαίνεται πως γνώριζαν τι περίπου συνέβαινε , αλλά μη έχοντας στοιχεία δεν κατέφευγαν στις Αρχές.

Αδικήματα βαριά σκιάζουν όμως τη ζωή και την προσωπικότητα και άλλων γνωστών καλλιτεχνών , συγκεκριμμένα ηθοποιών , αφού πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι κατηγορίες για παρενοχλήσεις σεξουαλικές από γυναίκες και άνδρες – θύματά τους .

 Το μόνο σίγουρο είναι πως οι υποθέσεις τώρα «ξετυλίγονται» και υπάρχει , όπως φαίνεται πολύς δρόμος ακόμη για την αλήθεια και την ηθική δικαίωση και  αποκατάσταση των θυμάτων , θυμάτων που δυστυχώς ήταν και ανήλικα.

 Αυτό όμως που τονίζουν άνθρωποι του θεάτρου είναι πως τα σκάνδαλα αυτά δεν πρέπει να γίνουν η αιτία να απομακρυνθούν από την αγάπη του θεάτρου τα νέα παιδιά , αφού είναι αλήθεια ότι το θέατρο, είναι υψηλής μορφής τέχνη  που διδάσκει αξίες και ηθική ζωής και δεν πρέπει να «αφήνεται να  «βρωμίζεται» από ανθρώπους  – «τέρατα» !

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ