Το νέο  καλοκαιρινό κύμα της πανδημίας,  είναι εδώ και αρχίζει να αυξάνει τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία – Τί είπε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης

Μία εξαγωγή για σχεδόν τρεις εισαγωγές ασθενών καθημερινά σημειώνεται, σύμφωνα με  τον κο Τζανάκη , κάτι που σημαίνει ότι αυξάνεται μέρα με τη μέρα η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας , με νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό. Το νέο  καλοκαιρινό κύμα της πανδημίας,  είναι εδώ και αρχίζει να αυξάνει τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκο Τζανάκη, ο οποίος μίλησε στο ethnos.gr , ο οποίος επικαλείται  τα συμπεράσματα από τα μοντέλα που χρησιμοποιεί και τα οποία εκτιμούν την εξέλιξη της πανδημίας, βλέπει σημαντική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας το επόμενο διάστημα, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει και τις 300 καθημερινά το διάστημα μεταξύ τέλους Ιουλίου και αρχές Αυγούστου. «Από το περασμένο Σάββατο είχαμε κάνει λόγο για 300 νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό την ημέρα στα νοσοκομεία στο τέλος Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου. Σήμερα οι εισαγωγές είναι λίγο περισσότερες από 110 ημερησίως. Το σημαντικό είναι, ωστόσο, ότι ο δείκτης νέων εισαγωγών προς τα εξιτήρια έχει φτάσει πλέον στο 1,5. Δηλαδή, γίνεται ένα εξιτήριο για κάθε τρεις εισαγωγές»,  αναφέρει ο κ. Τζανάκης.

Το σχετικώς… παρήγορο νέο έρχεται από τις εκτιμήσεις του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφορικά με τον αριθμό των διασωληνωμένων, σύμφωνα με τις οποίες ο τελευταίος θα απέχει πολύ από τα δραματικά νούμερα που καταγράφηκαν στις αρχές του περασμένου χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης.

Ειδικότερα και όπως υποστηρίζει ο κ. Τζανάκης, ακόμα και στο πικ του καλοκαιρινού κύματος της πανδημίας ο αριθμός των διασωληνωμένων δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 200-250. Ο ίδιος σημειώνει, ωστόσο, ότι πρόκειται για παρακινδυνευμένη πρόβλεψη αυτήν τη στιγμή, αφού ασφαλέστερα συμπεράσματα θα μπορέσουν να εξαχθούν σε περίπου δύο εβδομάδες από σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ