Το παλαιό εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ που θα εξελιχθεί σε χώρο καινοτομίας επισκέφθηκε ο Χρίστος Δήμας με τον Πρωθυπουργό

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας  επισκέφθηκε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη , τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Παπαθανάση  και τον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey R. Pyatt το παλαιό εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ, έκτασης 17.893 τ.μ, επί της οδού Πειραιώς.

Στη θέση αυτή θα αναπτυχθεί ένας φυσικός χώρος Καινοτομίας που αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην επιχειρηματικότητα και την δημιουργία. Στόχος, όπως αναφέρει ο κος Δήμας , είναι να φιλοξενηθούν εντός του τμήματα έρευνας & ανάπτυξης επιχειρήσεων, startup, ερευνητές και ακαδημαϊκά ιδρύματα, προκαλώντας συνέργειες Καινοτομίας, ώστε ο χώρος να καταστεί η φυσική έδρα της Καινοτομίας στην Ελλάδα αλλά και σημείο αναφοράς για τα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για τη δημιουργία, νέων ποιοτικών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρει: «Επιτέλους η Ελλάδα αποκτάει σύντομα φυσική έδρα για την καινοτομία! Την πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας που ιδρύεται στην Ελλάδα» .» Πριν από 14 μήνες το project υπήρχε μόνο ως σκέψη. Σήμερα έχουμε ήδη υλοποιήσει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του έργου. Συγχαρητήρια σε όλους!»

Να σημειώσουμε πως αυτό αποτελεί μια πρωτοβουλία του Χρίστου  Δήμα .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ