Το σπίτι και το μνήμα του Ιωάννη Καποδίστρια επισκέφθηκε ο Χρίστος Δήμας στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα βρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Ενέργειας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας , όπου μετέβη στο σπίτι και το μνήμα του Ιωάννη Καποδίστρια. Έγραψε σχετικά στη προσωπική του σελίδα στο f :

«Λίγο πριν την συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, είναι χρέος μας να θυμόμαστε και να τιμούμε εκείνους που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην απελευθέρωση και την ανεξαρτησία μας. Σήμερα στην Κέρκυρα είχα την τιμή να επισκεφτώ το σπίτι και το μνήμα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, μιας απο τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Παλιγγενεσίας, του Ιωάννη Καποδίστρια».

Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως κυβερνήτης ανακήρυξε την ίδρυση της Ελληνικής Πολιτείας και προώθησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την αναδιοργάνωση της κρατικής μηχανής, καθώς και για τη θέσπιση του νομικού πλαισίου της νέας πολιτείας. Επίσης, αναδιοργάνωσε τις ένοπλες δυνάμεις σε τακτικά σώματα υπό ενιαία διοίκηση. Προσπάθησε και πέτυχε παράλληλα την επέκταση των συνόρων του νέου κράτους και την κατοχύρωση της ελληνικής ανεξαρτησίας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ