Το Υπουργείο Εργασίας απάντησε άμεσα στα όσα ειπώθηκαν για λουκέτο στο “Χαμόγελο του Παιδιού”

Η είδηση που ακούσαμε και διαβάσαμε σήμερα ότι πολλά σπίτια από το “Χαμόγελο του παιδιού”  απειλούνται με λουκέτο, εξαιτίας όσων προβλέπουν οι όροι λειτουργίας φορέων Κοινωνικής Προστασίας,  μας σόκαρε. Ακούστηκε απίστευτο άν σκεφτεί κάποιος το ανεκτίμητο κοινωνικό έργο που προσφέρουν τόσα χρόνια. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ακούστηκαν οι δυσκολίες .Και μεταξύ αυτών των σπιτιών και αυτό της Αρχαίας Κορίνθου.

Ωστόσο απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο απάντησε άμεσα το Υπουργείο Εργασίας.Όπως υποστηρίζουν από το Υπ. Εργασίας, τίθενται για πρώτη φορά αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας και σαφή κριτήρια για τις Μονάδες Παιδικής Προστασίας, καλύπτοντας έτσι ένα κενό δεκαετιών.

«Για πρώτη φορά, με απόλυτη διαφάνεια δημιουργούμε ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας των μονάδων παιδικής προστασίας» σημειώνει το Υπ. Εργασίας, προσθέτοντας: «Πλέον κάθε ΜοΠΠ οφείλει, για όσο διάστημα φιλοξενεί τα παιδιά, να διασφαλίζει τα δικαιώματα τους, ώστε αυτά να συμμετέχουν και να έχουν ενεργό ρόλο στα θέματα που τα αφορούν και κυρίως μεριμνά έμπρακτα για την τοποθέτηση των ανηλίκων σε κατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον».

Παράλληλα, το αρμόδιο Υπουργείο υπογραμμίζει ότι παρέχεται μεταβατική περίοδος διάρκειας ενός έτους για όλες της δομές, με σκοπό να προσαρμοστούν στις νέες προϋποθέσεις λειτουργίας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ