Το Φράγμα και τα αρδευτικά έργα του Ασωπού στις προτάσεις που κατατέθηκαν στον Υφυπουργό Γιάννη  Οικονόμου

Το φράγμα και τα αρδευτικά έργα του Ασωπού, στο νομό μας ήταν ένα από τα έργα που περιλαμβάνεται στις προτάσεις της Περιφέρειας προς τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Οικονόμου , ο οποίος επισκέφθηκε χθες την Αρκαδία και είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες .

Ο Υφυπουργός, επισκέφθηκε το πρωί τα γραφεία Διοίκησης της ΠΕ Αρκαδίας και συνομίλησε με υπαλλήλους, ενώ ακολούθως μετέβη στην Τ.Κ. Βουνού, σε αγρόκτημα με μηλιές που υπέστη ζημιές από τον παγετό, όπου δήλωσε ότι η ζημιά θα εκτιμηθεί στην καρποφορία και θα αποζημιωθεί άμεσα.
“Δεν υπάρχει περίπτωση ζημιωμένος γεωργός να μην αποζημιωθεί” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Οικονόμου, σε συνέχεια και των δηλώσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για ανάλογο θέμα, στην Κορινθία, τις προηγούμενες μέρες.
Το μεσημέρι ο Υφυπουργός, μετείχε σε σύσκεψη με τον  όλους τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες (Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο, Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο, Κορινθίας Τάσο Γκιολή, Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη και Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο) όπως και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη εγγείων βελτιώσεων Νίκωνα Τζινιέρη, στην διάρκεια της οποίας έγινε εκτενής συζήτηση για τα εγγειοβελτιωτικά έργα κάθε νομού.
Κάθε χωρικός Αντιπεριφερειάρχης επέδωσε υπόμνημα με την κατάσταση των αρδευτικών έργων της Ενότητάς του και στη συνέχεια -μέσω τηλεδιάσκεψης- έγιναν παρεμβάσεις από τους Βουλευτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συγκεκριμένα από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά, τους Βουλευτές: Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, Κορινθίας Μαριλένα Σουκουλη, Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά και Λακωνίας: Θανάση Δαβάκη και Νεοκλή Κρητικού.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων άκουσε και κατέγραψε τις απόψεις όλων και δεσμεύτηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα κοινοποιηθεί έγγραφο που θα αφορά στις δεσμεύσεις και στα χρονοδιαγράμματα σχετικά με την κατασκευή και την ολοκλήρωση μεγάλων έργων άρδευσης, πολλά από τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και δεκαετίες. Όσον αφορά το νομό μας , όπως έγινε γνωστό, το μεγάλο έργο του φράγματος του Ασωπού βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει επέλθει μια καθυστέρηση λόγω ειδικότερων θεμάτων που προέκυψαν με την προμήθεια των υλικών.
Αναφορικά με τα αρδευτικά έργα του Ασωπού, μετά από συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου, βρίσκεται σε δημοπράτηση η εκπόνηση της σχετικής μελέτης με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ, ενώ η κατασκευή των συγκεκριμένων έργων έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό 14.000.000 ευρώ.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ