Τραγική η κατάσταση σε Εύβοια και Ηλεία – Εκκενώνονται το ένα μετά το άλλο τα χωριά

Δεν υπάρχουν πια λέξεις για να περιγράψει κάποιος την κατάσταση στην οποία βρίσκονται η βόρεια Εύβοια και η Ηλεία (Αρχαία Ολυμπία) .  Μία μόνο: Τραγική! Στην Εύβοια καίγεται για τρίτη μέρα η περιοχή. Δυστυχώς η φωτιά δεν σταματά και επεκτείνεται συνεχώς  με ή χωρίς ανέμους, κάνοντας στάχτη χιλιάδες στρέμματα γης και παρθένου δάσους.

Η μεγάλη μάχη με τη φωτιά δίνεται σε τρία μέτωπα τα οποία προχωρούν ανεξέλεγκτα πλέον προς διάφορες κατευθύνσεις κυρίως βόρεια και βορειοδυτικά απειλώντας να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα, όπως διαβάζουμε.  Αναζωπύρωση υπάρχει στο χωριό Κουρκούλοι, για το οποίο υπάρχει εκ νέου εντολή εκκένωσης. Το χωριό αυτό επηρεάζει ένα τεράστιο μέτωπο, το οποίο κινείται βόρεια και βρίσκεται κοντά επίσης στα χωριά Σκεπαστή και Αμέλαντες.

Στην Ηλεία ανάλογη εικόνα. Εκκενώνονται ακόμη οκτώ κοινότητες για να μην κινδυνέψουν άνθρωποι. Πρόκειται για τις κοινότητες Βύλιζα, Πεύκες, ‘Ανω – Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμένα και Βίλλια, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για την κοινότητα Χελιδόνι. Και εδώ το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο . Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ενημερώθηκαν από το 112 να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν σε ασφαλές σημείο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ