“Τώρα λοιπόν στην Κορινθία υπάρχει η βάση για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο την πρώτη μέρα που είναι και η πιο κρίσιμη σε μια καταστροφή”

Ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας, μαζί με τη νέα Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Κόρκα, βρέθηκαν σήμερα το πρωί στον παλιό σταθμό ΚΤΕΟ στο Λέχαιο. Το εγκαταλελειμμένο κτίριο μετατράπηκε σε αποθήκη της Πολιτικής Προστασίας φιλοξενώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό και είναι έτοιμος να φιλοξενήσει πληγέντες από φυσικές καταστροφές.
Ο Περιφερειάρχηςκ. Παναγιώτης Νίκας  είπε: “Όλοι γνωρίζουμε ότι η Κορινθία είναι μια σεισμογενής περιοχή. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνουν οι Αλκυονίδες για το Νομό μας, αλλά και για τη χώρα και όλοι γνωρίζουμε τι έχει γίνει στο παρελθόν. Το κτίριο του ΚΤΕΟ ήταν παρατημένο. Επίσης από την προηγούμενη διοίκηση παραλάβαμε 7 βαρέα οχήματα Πολιτικής Προστασίας, αλλά δυστυχώς μόνο στα χαρτιά. Εγώ οχήματα δεν βρήκα.
Σήμερα είμαστε εδώ ώστε να μοιράσουμε τον απαιτούμενο εξοπλισμό στις ομάδες των εθελοντών. Κανένα κράτος στον κόσμο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις φυσικές καταστροφές χωρίς τους εθελοντές. Γι αυτό τους ευχαριστούμε και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους για ότι χρειαστούν.
Το κτίριο που ήταν επί χρόνια εγκαταλελειμμένο έχει μετατραπεί σε αποθήκη Πολιτικής Προστασίας και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει πληγέντες σε μια ο μη γένοιτο φυσική καταστροφή.
Τώρα λοιπόν στην Κορινθία υπάρχει η βάση για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο την πρώτη μέρα που είναι και η πιο κρίσιμη σε μια καταστροφή.
Έχουμε προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις στην Αργολίδα και τη Μεσσηνία και μετά από εδώ σειρά έχει η Αρκαδία.
Με τον εξοπλισμό που παραδίδουμε σήμερα και θα μοιραστούν κι άλλα εφόδια στη συνέχεια οι εθελοντές θα μπορέσουν να συνδράμουν με ασφάλεια τις Υπηρεσίες. Και πάντα θυμόμαστε ότι σε φωτιά, πλημμύρες, σεισμό, η πυροσβεστική είναι ο αρχηγός και όλοι εμείς οι υπόλοιποι βοηθάμε όπως μπορούμε.
Εύχομαι σε όλους μία καλή χρονιά.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ